• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Opozicija o Poslovniku: "Demokratiju istjeranu iz NSRS, naći ćete na ulici"

Autor Brankica Spasenić

Skupštinska rasprava o novom Poslovniku Narodne skupštine RS izazvala je danas brojne rekacije i kritike poslanika opozicije.

 Opozicija o Poslovniku: "Demokratiju istjeranu iz NSRS, naći ćete na ulici" Izvor: Vedran Ševčuk/Mondo.ba

Smatraju da se njime zumjesto demokratije uvodi diktatura u ovaj zakonodavni dom, te narušava sloboda govora i mišljenja.

"Kada istjerate demokratiju iz parlamenta, naći ćete je na ulici," kazao je šef Kluba SDS-a Miladin Stanić.

On smatra da je prijedlog novog poslovnika „napravljen protiv opozicije“.

Možda će vas zanimati

"Vi njime, ako se usvoji, dobijate ovlaštenja da svojom slobodnom voljom određujete ko ga je prekršio, a ko nije," dodao je Stanić.

Nebojša Vukanović (SDS) smatra da, ako se trebao mijenjati poslovnik, trebalo je to uraditi zbog gostiju u parlamentu, koji su imali neograničeno vrijeme prilikom obraćanja.

"Njihovo vrijeme niste limitirali ni novim poslovnikom. Mislio sam da ćete u novom poslovniku izmijeniti da sjednica ne počinje himnom, nego aplauzom lažnom ocu nacije," dodao je Vukanović.

Draško Stanivuković (PDP)je ocijenio da je ovo “potapanje posljednjeg bastiona demokratije”, posebno kritikujući mogućnost da rukovodostvo NSRS “po slobodnom nahođenju” može poslaniku oduzeti riječ.

"Zabranjena tema su bato i seka, Agape i voćnjaci… Mi to prihvatiti nećemo," kazao je Stanivuković, te najavio sve “demokratske vidove borbe”.

Srđan Mazalica (SNSD) je rekao da se tokom sjednica skupštine RS imao priliku vidjeti rijaliti, da poslanici sve manje čitaju materijale i da se sve manje bave zakonima.

"Ovo mi je treći mandat u NSRS, imao sam se priliku svega nagledati, ali sam uvjeren da ova NSRS zaslužuje više," rekao je Mazalica.

Iznio je mišljenje da rukovodstvo skupštine RS “previše ulazi u diskusiju sa poslanicima, a propušta priliku da im izrekne mjere”.

Predsjednik skupštine Srpske Nedeljko Čubrilović je ukazao na važnost saradnje poslanika i rukovodstva parlamenta.

"Jadna je ona skupština koja se oslanja samo na amandmane, članove, ako nema razumijevanja i zajedničkog cilja. Mi smo prije svega zakonodavni organ," istakao je Čubrilović.

Pročitajte i ovo

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Darko

Nazalost ljudi pojedine zakone cekaju mjesecima jer je pojedincima do cirkusa u Skupstini i to traje beskonacno a neki Zakoni moraju bas hitno da se donose. NSRS mora raditi, vecinska volja naroda da odlucuje a manjina nek hoda po ulicama, koga briga

MONDO REPORTAŽE