• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radikali "zarobljeni" u južnoj Mitrovici

"Nismo imali ni mobilne telefone, jer su se ispraznile baterije, a bili smo dva kilometra u južnom delu grada i jedva smo stigli do mosta."

 Radikali "zarobljeni" u južnoj Mitrovici  Izvor: MONDO

Kosovska policijska služba (KPS) u četvrtak uveče je na punktu u južnom delu Kosovske Mitrovice oduzela vozilo članovima Srpske radikalne stranke (SRS), a delegaciju Demokratske stranke (DS) je na prelazu zadržala više od sat vremena.

Kako je agenciji Beta rekao Petar Aksić, predsednik okružnog odbora SRS za Kosovsko Pomoravlje, automobil im je oduzet zbog 20 litara nafte i jednog paketa novina "Velika Srbija".

"Nismo imali ni mobilne telefone, jer su se ispraznile baterije, a bili smo dva kilometra u južnom delu grada i jedva smo stigli do mosta gde smo sreli Predraga Stojkovića, predsednika opštinskog odbora DS koji se vraćao iz Mitrovice nakon što je predao izbornu listu i koga je KPS takođe zaustavio", rekao je funkcioner SRS.

Oni će moći da preuzmu automobil jer su uplatili 500 evra na račun UN carine.

Incidenti su se dogodili kad su se delegacije SRS i DS, nakon predaje izbornih lista kancelariji Republičke izborne komisije u severnom delu Kosovske Mitrovice, vraćale za Gnjilane.

Šef kancelarije Ministarstva za Kosovo i Metohiju i jedan od koordinatora RIK-a u Kosovskoj Mitrovici Nenad Kojić (DSS) rekao je agenciji Beta da je morao da ode po delegaciju radikala jer su bili ostavljeni na ulici u južnom delu Mitrovice u kojem žive Albanci.

"Njima je oduzeto vozilo na prelazu preko mosta iz severenog u južni deo Mitrovice gde postoji punkt KPS-a, a kada sam, nešto posle 23 časa došao po njih, bili su na ulici", rekao je Kojić dodajući da je južni deo "zabranjena zona za Srbe".

"Izgleda da KPS ima jedino zadatak da maltretira Srbe", ocenio je on i dodao da KPS maltretira Srbe širom Kosova uz izgovor da više nisu validne srpske registarske tablice i srpske vozačke dozvole, već da se srpskim vozačima traže zeleni kartoni.

U isto vreme kada je KPS oduzeo vozilo SRS-u, delegaciju Demokratske stranke patrola KPS-a je na istom punktu zadržala više od sat vremena.

Kako je agenciji Beta rekao koordinator za opštinu Gnjilane i član DS-a Predrag Stojković pripadnici KPS-s su se "bahato ponašali, oduzeli im dokumenta i hteli da konfiskuju vozilo" da bi proverili da li je legalno.

"Što se više približavaju izbori sve je veća napetost i sve je veća tortura nad Srbima. Više puta ovog meseca smo prolazili kroz južni deo Mitrovice, ali su nas samo sada maltertirali kada su u kolima pronašli propagandni stranački materijal", rekao je Stojković. On je upitao kako će stranački funkcioneri proći punkt kada budu donosili glasački materijal za lokalne izbore.

Stojković je naveo da bi za održavanje lokalnih izbora u istočnom delu Kosova najbolje bilo da se nekako obezbedi da RIK izborni materijal donese u jedinicu lokalne samouprave.

U KPS je agenciji Beta samo rečeno da proveravaju navode o incidentu.

(Beta/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE