• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Merhamet" mašina za pranje novca?

Sarajevski "Merhamet" služi za pranje novca političara upletenih u lanac kriminala, tvrdi generalni sekretar Saveza dobrotvornih društava "Merhameta"

 "Merhamet" mašina za pranje novca? Izvor: MONDO

Sarajevski "Merhamet", koji vodi Hajrudin Šahić služi samo za pranje novca pojedinih političara, upletenih u lanac kriminala u ovom dobrotvornom društvu, tvrdi generalni sekretar Saveza dobrotvornih društava "Merhameta" Osman Pekarić.

Pekarić za "Glas Srpske" rekao je da Šahić ostvaruje prihode zahvaljujući "debelim vezama" sa još aktuelnim premijerom federalne Vlade Mustafom Mujezinovićem, a štiti ga i Amor Mašović.

"I 15 godina nakon potpisivanja Dejtona drži monopol nad ogromnim sredstvima koja se obezbjeđuju iz budžeta Federacije BiH i donacija. Koristeći odsustvo pravne države da bi se predstavio kao jedina legitimna institucija iz budžeta je usisao 600.000 KM u prošloj godini", rekao je Pekarić.

Perkarić je istakao da, iako je "Merhamet" sa Šahićem i Edadom Ećirbegovićem na čelu pronevjerio desetine miliona, to nikada nije procesuirano zbog veza koje imaju u pravosuđu.

Prema njegovim riječima, postoji devet presuda protiv Šahićevog "Merhameta", koje nisu provedene, iako po zakonu onaj ko ne provede pravosnažnu presudu može da dobije kaznu zatvora do tri godine.

"Politika je tu upletena debelo. Šahića iz politike štiti Amor Mašović, upleten je i Mustafa Mujezinović koji je bio u Upravnom odboru `Merhameta`, bivši sekretar federalnog Parlamenta Izmir Hadžiabdić, direktor SDA Timur Numić i cijela svita. Tu je i Irfan Ajanović", ističe Pekarić.

On tvrdi da je pranje novca išlo preko Banjaluke, gdje je Safet Mašić na čelu rukovodstva banjalučkog "Merhameta".

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE