• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Raspušten zvornički DNS

Glavni odbor Demokratskog narodnog saveza raspustio je Opštinski odbor ove stranke u Zvorniku, nakon isključenja Hadži Jovan Mitrovića.

 Raspušten zvornički DNS Izvor: MONDO

Predsjednik DNS-a Marko Pavić je rekao je da su četvorica članova iz Zvornika napustila stranku, ali da DNS time nije oštećen, nego još više ojačan.

On je rekao da je predsjednik Opštinskog odbora PDP-a u Han Pijesku Dragan Lapčević prešao u redove DNS-a, čim je, kako kaže, potvrdio da je DNS stranka koja ima perspektivu i viziju razvoja.

"To potvrđuje da će se DNS, nakon što smo u svoje redove do sada primili četiri kompletne stranke, kao porodica složnih ljudi i dalje širiti sa dobrim ljudima i dobrim kadrovima", rekao je Pavić.

Lapčević je potvrdio novinarima da je dao ostavku u PDP-u jer se ne slaže sa radom vrha te patrije, dodajući da se odlučio za prelazak u DNS jer mu više odgovara rad ove partije, nego rad one u kojoj je do sada bio.

Govoreći o ministarskim resorima koji bi DNS mogao da dobije u novoj vladi RS, Pavić je ponovio da je DNS tražio Ministarstvo saobraćaja i veza i da je zainteresovan i za resore finansija, poljoprivrede i prostornog uređenja "s obzirom na vlastite kadrovske potencijale" .

On je naglasio da je DNS tolerantan kada su u pitanju kadrovi, što znači da treba procjeniti ko ima kakve kadrove i odabrati najkvalitetnije.

Potsjećajući da je DNS podržao SNSD u kandidaturi za predsjednika Narodne skupštine RS i za mandatara, Pavić je rekao da zbog toga s pravom očekuje tri ministrska mjesta u novoj vladi RS i po jednog delegata u Vijeću naroda RS i Domu naroda parlamenta BiH.

"Time bi bili iscrpljeni razgovori u vezi formiranja vlasti i dalje bismo sa koalicionim partnerima nastavili razgovore oko drugih nivoa vlasti", rekao je Pavić i dodao da tri koalicione partije - DNS, SNDS i SP treba da čine vlast u RS.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE