• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ugljaninovi pucali na Ljajićeve... ili obrnuto

Suprotstavljene stranke Rasima Ljajića i Sulejmana Ugljanina međusobno se optužuju za pucnjavu, u subotu rano ujutro u Novom Pazaru.

 Ugljaninovi pucali na Ljajićeve... ili obrnuto Izvor: MONDO

U novopazarskoj policiji agenciji Beta je potvrđeno da je akcija pokrenuta posle prijave aktivista Ljajićeve Sandžačke demokratske partije (SDP) da su tokom lepljenja plakata "na njih pucali pripadnici Stranke demokratske akcije (SDA)".

SDP je saopštila da je reč "o samo jednom u nizu incidenata, koje su isprovocirali pripadnici stranke Sulejmana Ugljanina".

Generalni sekretar SDP Mirsad Jusufović rekao je Beti da ne može da precizira da li je "iz vozila u pokretu pucano u pravcu aktivista njegove stranke, ili u vazduh".

Prema njegovim rečima, jedno vozilo je oko šest časova prošlo ulicom u kojoj su aktivisti SDP lepili predizborne plakate, da bi se istim putem vratilo posle desetak minuta: "Naši aktivisti su ubrzo čuli pucnje i zaklonili se iza parkiranih vozila, posle čega je automobil nastavio dalje niz ulicu."

Koalicija Bošnjačka lista za evropski Sandžak - Sulejman Ugljanin optužila je pripadnike obezbeđenja SDP i Islamske zajednice (IZ) u Srbiji na čijem je čelu muftija Muamer Zukorlić da jutrošnji međusobni obračun žele da pripišu ovoj koaliciji.

"U vreme obračuna dve kriminalne grupe, Ulicom prvog maja je prolazio automobil u kojem su se nalazili aktivisti Bošnjačke liste, a na njih je u tom trenutku pucao sin telohranitelja muftije Muamera Zukorlića i još jedno NN lice", saopštila je Bošnjačka lista.

Ta koalicija je saopštenjem optužila lidera SDP Rasima Ljajića da "širenjem straha među građanima" i "u maloj izlaznosti na predstojećim lokalnim izborima" vidi svoju izbornu šansu: "Jutrošnji događaj govori da, bez obzira što imaju nesuglasice oko zauzimanja primata u narko trgovini u Novom Pazaru, i (Rasim) Ljajić i (muftija Muamer) Zukorlić politički jedinstveno deluju."

Bošnjačka lista dodaje da je jutrošnji oružani incident "drugi u poslednja tri dana": "Ranije je na kuću porodice Hajrović, u blizini kuće Rasima Ljajića, ispaljen rafal. Na istu kuću je pre dve godine Fahrudin Gusinac bacio bombu i usmrtio suprugu Mahmuta Hajrović Zumretu Hajrović."

Tokom prethodnih lokalnih izbora u Novom Pazaru, ubijen je odbornički kandidat SDA Ruždija Durović. Bošnjačka lista u saopštenju za javnost tvrdi da su ubice Ruždije Durovića i Zumrete Hajrović bili telohranitelji predsednika SDP Rasima Ljajića.

U novopazarskoj policiji "zbog istrage, koja je u toku", nema bližih informacija o tome da li su pronađene čaure ili zrna metaka.

Bolnica u Novom Pazaru je tokom protekle noći registrovala povredu vatrenim oružjem, ali u sasvim drugom incidentu.

(Beta, arhivska fotografija - pristalice SDA Sulejmana Ugljanina)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE