• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poplavljeno 700 domaćinstava u Janji

U naselju Janja, opština Bijeljina, poplavljeno je 700 domaćinstava, dok u 40 kuća ulazi voda i do sada je evakuisano 150 ljudi i 300 grla stoke.

 Poplavljeno 700 domaćinstava u Janji Izvor: MONDO

Ovo su podaci Republičke uprave Civilne zaštite.

Magistralni put Zvornik - Bijeljina je i dalje u prekidu, a pod vodom je dionica od Fabrike "Semberka" do Doma zdravlja.

Pripadnici Civilne zaštite dijele flaširanu vodu i pakete hrane stanovništvu koje je zadesila poplava, a na terenu je 12 čamaca sa posadama Oružanih snaga BiH, kao i kamion sa ekopom za spasavanje.

Jutros je prihvaćena pomoć Vlade RS u paketima hrane i higijenskih sredstava.

U Amalijama i Popovima poplavljeno je oko 500 domaćinstava, a voda nadire i u dijelove Mjesne zajednice Dvorovi, zaselak Dijelovi.

Na terenu su četiri čamca sa sasilačkim ekipama Oružanih snaga BiH, kao i posada Ronilačkog kluba "Nautilus".

Takođe, su angažovana dva kamiona Oružanih snaga BiH sa ljudstvom i tri rovokopača koji vrše prokopavanje odvoda i prave bedeme ispred objekata.

Na području opštine Zvornik, situacija je stabilna, a opština traži 10 pumpi za crpljenje vode iz poplavljenih objekata.

U opštinama Bratunac, Srebrenica, Rudo, Novo Goražde, rijeka Drina se povlači sa poplavljenih površina i nivo vode je niži u odnosu na prethodna mjerenja.

Na pordučju opštine Foča voda se danas u Donjem Polju skoro povukla u korito, ali su ostale velike količine mulja u poplaveljenim prostorijama. Očekuje se da će snabdjevanje električnom energijom biti stabiliziovano tokom dana.

U Višegradu se prema posljednjim podacima Republičke uprave Civilne zaštite stanje normalizuje i u toku je saniranje posljedica.

Kada je riječ o poplavama u Bileći, u naseljima Jezerine i Podosoje, voda je ušla u prostorije 20 domaćinstava a evakuisano je 56 lica.

U Popovom polju u opštini Trebinje, nivo vode je opao za 15 do 20 centimetara, dok je na prostoru Petropavlovog manastira nivo vode porastao za 20 centimetara.

Magistralni put Gacko- Nikšić je polavljen u opštini Gacko, te se koristi alternativni putni pravci.

Na području Nevesinja poplaveno je 35 kuća i 134 pomoćna objekta, dok su u zaseoku Bijenja poplavljene sve kuće a nivo vode je i dalje u porastu.

Vodostaj rijeke Vrbas na mjernom mjestu Delibašino selo iznosi 295 centimetara i za 45 centimetara je premašena kota redovne odbrane od poplava, ali do izlivanja rijeke još nije došlo.

Na području opštine Prijedor vodostaj Sane danas je iznosio 430 centimetara što je za dva više od prethodnog mjerenja, sa tendencijom daljeg rasta zbog čega je proglašen prvi stepen pripravnosti za zaštitu od poplava.

U opštinama Kostajnica i Kozarska Dubica rijeka Una je u blagom porastu, ali nema ugroženih stambenih objekata.

Zbog izlivanja rijeke Japre u mjestu Blagaj, u opštini Novi Grad, u prekidu je drumski saobraćaj za Mjesnu zajednicu Radomirovac, a takođe je u prekidu put Urije - Šuće. Za sada nema poplavljenih stambenih objekata ali je zaplavljeno poljoprivredno zemljište oko rijeka Une i Sane.

Na području opštine Gradiška ugorženih objekata od rijeke Save za sada nema, ali su oborinske vode poplavile četiri kuće.

U opštini Srbac rijeka Sava se izliza iz korita u nebranjenom području i poplavila poljoprivredno zemljište, ali nema ugroženih stambenih objekata.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE