• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Reaktivirana stranka "Za kralja i otadžbinu"

Nekadašnja Narodna radikalna stranka "Za kralja i otadžbinu", na čijem je čelu bio Dubravko Prstojević, ponovo je aktivna na političkoj sceni RS.

 Reaktivirana stranka "Za kralja i otadžbinu" Izvor: MONDO

Ovo je potvrdio danas Srni Prstojević.

On je naveo da je su članovi ove stranke, koji su se prije dvije godine priključili Srpskoj radikalnoj stranci (SRS) "Dr Vojsilav Šešelj", zajedno sa njim istupili iz te stranke i reaktivirali Narodnu radikalnu stranku "Za kralja i otadžbinu".

"Istupanje iz Šešeljevih radikala nije cilj nezadovoljstva, protesta ili bježanja od odgovornosti zbog lošeg izbornog rezultata te partije", rekao je Prstojević.

On kaže da je povratak Narodne radikalne stranke "Za kralja i otadžbinu" na političku scenu RS rezultat analize proteklih izbora koja je pokazala da ogroman broj mladih ljudi od 18 do 25 godina želi političku opciju monarhije sa kojom bi se identifikovali.

"Aktuelna vlast će u nama imati partnera za svaku ideju koja doprinosi jačanju i stabilnosti RS, ali i žestoke kritičare za svaki potez koji ide na štetu RS", rekao je Prstojević i poručio da vlasti u BiH, kao i međunarodna zajednica, moraju poštovati Dejtonski sporazum i RS kao značajnog faktora u pregovorima o svim pitanjima u BiH.

Prstojević je najavio da će uskoro biti osnovan podmladak stranke pod nazivom "Potomci kraljevske vojske u otadžbini".

Mirko Blagojević, predsjednik SRS "Dr Vojsilav Šešelj", rekao je Srni da ne zna da li je Prstojević istupio iz stranke, te da je članstvo u partiji na dobrovoljnoj bazi.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE