• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Una se povlači, Sana raste

Vodostaj Une je u laganom padu. Vodostaj Sane iznad kritične tačke.

 Una se povlači, Sana raste  Izvor: MONDO

Na području opštine Bihać poplavljene su mjesne zajednice (MZ) Kulen Vakuf, Pokoj, Vedro Polje, Golubić, dio MZ Ozimice 1, a u prekidu je putna komunikacija od Kulen Vakufa prema Martin Brodu i Klisi - javlja dopisnik Srne.

U Kulen Vakufu gdje su polavljena 42 stambena objekta i evakusane dvije porodice, vodostaj Une je u laganom padu i danas iznosi 355 centimetara, što je za 17 centimetara manje u odnosu na juče.

U MZ Pokoj poplavljeno je 18 objekata, a komunikacija je prekinuta sa 68 stambenih objekata zbog izlivanja Une iz njenog korita.

U MZ Golubić došlo je do izlijevanja vode iz korita potoka Dobrenica gdje nisu bili ugroženi stambeni objekti.

U MZ Vedro Polje do plavljenja je došlo zbog izlijevanja potoka Pećinica.

Zbog izlivanja vode iz korita rijeke Klokot došlo je do plavljenja šest stambenih objekata u najvećoj gradskoj MZ Ozimice 1.

Nije bilo prekida u isporuci električne energije, osim u 18 domaćinstava u MZ Pokoj u koje je ušla voda. Vodosnabdijevanje je uredno, uz preporuku prokuvavanja vode za piće.

U toku noći i ranih jutarnjih sati došlo je do blagog opadanja vodostaja Une na riječnom slivu Kulen Vakuf -Bihać, ali je u toku noći došlo do novih sniježnih padavina i visina sniježnog pokrivača u Bihaću inosi devet centimetara.

Ekipe Službe civilne zaštite opštine Bihać nalaze se na terenu i preduzimaju mjere na ugroženim područjima gdje utvrđuju stanje ugroženosti ljudi i materijalnih dobara od plavljenja - saopšteno je iz Oprativnog centra Službe civilne zaštite opštine Bihać.

VODOSTAJ SANE IZNAD KRITIČNE TAČKE


Vodostaj Sane tokom dana dostigao je 430 centimetara, ali se u popodnevnim časovima očekuje stagnacija vodostaja budući da je prestala padati kiša u slivu ove rijeke, rekao je načelnik Opštinskog štaba Civilne zaštite u Prijedoru Dušan Vranješ.

"I dalje je ugroženo stotinjak domaćinstava u naseljima Tukovi i Raškovac, dok vodostaji Gomjenice i Miloševice sada ne ugrožavaju komunikacije i stambene objekte", rekao je Vranješ Srni.

On je dodao da su svi subjekti, uključeni u prvi stepen pripravnosti zaštite od poplava, stalno na terenu.

Kritična tačka vodostaja Sane je 420 centimetara.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE