• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BHRT: Novinari mogli da prate sjednicu!

Radio-televizija BiH demantuje da je reporterima RTRS-a bio zabranjen ulazak gdje se održavala sjednica Upravnog odbora Sistema javnog emitovanja u BiH.

 BHRT: Novinari mogli da prate sjednicu! Izvor: MONDO

U saopštenju poslovodstva BHRT-a se navodi da ova medijska kuća uvijek omogućavala nesmetan ulazak i obavljanje poslova svim strankama, u skladu s propisanom procedurom najave dolaska i svrhe posjete, što je obavezujuće za sve stranke.

"Čak, kao javni emiter BiH imamo poseban profesionalni osjećaj da se osigura nesmetan rad kolegama novinarima. Kategorično pobijamo sve iznesene informacije o zabrani i onemogućavanju ulaska u RTV dom novinarskih ekipa, što temeljimo i na jučerašnjem zvaničnom izvještaju o radu Službe za obezbjeđenje RTV doma", dodaje se u saopštenju.

Poslovodstvo BHRT-a poziva sve zainteresovane stranke da se i ubuduće u atmosferi međusobnog uvažavanja i poštovanja pravila kućnog reda i bezbjednosnih propisa ove medijske kuće, svi poslovi i radni zadaci obavljaju na obostrano zadovoljstvo.

Jučerašnju sjednicu Upravnog odbora Sistema javnog emititovanja u BiH obilježilo je onemogućavanje novinarima RTRS-a, "Glasa Srpske" i SRNE da prate sjednicu, uz obrazloženja Službe obezbjeđenja zgrade RTV doma u Sarajevu da je riječ o zatvorenoj sjednici i da je za to potrebno odobrenje za snimanje.

Novinare "Glasa Srske" i SRNE je nakon intervencije u zgradu RTV doma uvela član Upravnog odbora Marija Putica.

Ekipa RTRS-a, nakon što joj obezbjeđenje RTV doma nije dozvolilo snimanje u zgradi, vratila se u prostorije Informativno-tehničkog centra RTRS-a u Istočnom Sarajevu.

Onemogućavanje novinara da prate sjednicu koja je otvorena za javnost osudili su predsjednica Upravnog odbora RTRS-a Radmila Čokorilo, direktor RTRS-a Dragan Davidović, članica UO BHRT-a Marija Putica i predsjednik UO RTV FBiH Igor Soldo.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE