• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Savski nasip nije popustio

Savski nasip u Semberiji nigdje nije probijen i područje koje on štiti potpuno je bezbjedno, izjavio je pomoćnik direktora Agencije za vode Slaviša Savić.

 Savski nasip nije popustio Izvor: MONDO

"Šire se informacije da je nasip probijen kod crpne stanice Topolovac na području Crnjelova u Bijeljini, što nije tačno. Nije došlo do proboja, nego samo do procurivanja vode pored jedne tablaste ustave na nasipu pored Topolovca. Riječ je o ustavi širokoj nekoliko metara gdje je voda procurila i odmah je zatvorena, tako da nema opasnosti ni prijetnje nigdje na branjenom području", rekao je Savić.

Branjeno područje obuhvata velika bijeljinska sela Crnjelovo, Ostojićevo, Batković, Brodac i Velino selo.

Prema riječima Savića, sva raspoloživa mehanizacija Civilne zaštite, vojske i firmi u Bijeljini, kao i ljudstvo, već se nalazi na terenu uz savski nasip.

Vodostaj rijeke Save danas je u opadanju, u 6.00 časova kod Bijeljine je izmjereno 762 centrimetara, a na 750 centrimetara proglašava se vanredna odbrana od poplava.

Savski nasip dug 26 kilometara, koji brani Semberiju od visokih voda rijeke Save, građen je u sekcijama 50-tih i 60-tih godina nakon rata, a rekonstruisan je početkom 80-tih godina.

Nekonstruisane su ostale dionica od 3,5 kilometra na Rači i dionica od 1,5 kilometar kod ulivnog kanala Dašnica u Savu ispod Crnjelova. Na najvišim tačkama nasip je visok i do sedam metara.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE