• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radnici "Oslobođenja" od sutra u štrajku

Radnici "Oslobođenja", njih 260, u svim poslovnicama širom RS stupiće sutra u devet časova u generalni štrajk.

 Radnici "Oslobođenja" od sutra u štrajku Izvor: MONDO

U štrajk stupaju radi zaštite ekonomskih i socijalnih prava, potvrdio je danas Srni predsjednik Sindikalne organizadžije ovog preduzeća Predrag Šobat.

On je naglasio da su radnici "Oslobođenja" 30. novembra stupili u štrajk upozorenja, ali da poslodavac u roku od sedam dana nije ispunio zahtjeve radnika, zbog čega su prinuđeni da stupe u generalni štrajk.

Šobat je rekao da radnici od poslodavca zahtijevaju rješavanje statusa zaposlenih, isplatu zaostalih 16 plata, što u prosjeku po radniku iznosi oko 9.000 KM, te povezivanje radnog staža.

Generalni štrajk radnika "Oslobođenja" u Banjaluci biće održan u poslovnici tog preduzeća u Ulici Veselina Masleše.

Šobat je prilikom štrajka upozorenja podsjetio na tvrdnje poslodavca da je tražio strateškog partnera za kupovinu "Oslobođenja", te da je pominjana Fabrika duvana Sarajevo.

"Da li je postojao strateški kupac ili ne radnicima nije poznato ili je poslodavac tom pričom za javnost samo kupovao vrijeme", istakao je Šobat.

On je rekao da radnici traže od poslodavca da im odgovori zašto nije pronađen strateški partner za kupovinu "Oslobođenja" i da li će uopšte biti nečega od te priče.

Kompanija "Darta trgovina" iz Banjaluke u procesu privatizacije 2006. godine kupila je većinski paket akcija "Oslobođenja", dok je "Dartu" 2008. godine kupila beogradska kompanija "Delta". Nakon toga, kompanija "Delta" je otpustila sve zaposlene radnike u "Darti", osim direktora, tvrdeći da je vlasnik "Oslobođenja" kompanija "Darta" koja više ne postoji, a ne "Delta".

Kompanija "Delta" polovinom ove godine donijela je odluku da proda "Dartu", a samim tim i "Oslobođenje" i od tada su u pregovorima sa Fabrikom duvana Sarajevo.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE