• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ukinut pritvor optuženom za genocid

Sud BiH, odlučujući po prijedlogu odbrane, ukinuo je pritvor Željku Ivanoviću, koji je optužen za genocid.

 Ukinut pritvor optuženom za genocid Izvor: MONDO

Sud je Ivanoviću u Sarajevu odredio mjere zabrane napuštanja mjesta boravišta (kućni pritvor),  a tu mjeru vršiće pripadnici nadležne policijske stanice,  saopšteno je danas iz Suda BiH.

Ivanoviću  je izrečena i zabrana putovanja. Privremeno su mu  oduzete  putne  isprave, uz  zabranu  izdavanja novih, a neće moći koristiti  ni  ličnu  kartu  za prelazak granice BiH.

Odlukom je   Ivanoviću  zabranjeno  i kontaktiranje sa licima koja su svjedoci optužbe, odnosno licima čija su imena navedena u optužnici Tužilaštva BiH,  kao i sa svim eventualnim budućim svjedocima u ovom   predmetu.    

Optuženom  je zabranjeno   i kontaktiranje sa saučesnicima i pomagačima u izvršenju ovog krivičnog djela, kao i razgovor o ovom predmetu sa bilo kim izuzev sa braniocem,  a uskraćeno mu je i da posjećuje mjesta gdje borave ili gdje imaju svoje prebivalište lica koje su navedene kao svjedoci u optužnici Tužilaštva BiH.
Ivanović, takođe,  neće moći da prisustvuje društvenim okupljanjima, kako javnim tako i privatnim, a posebno da posjećuje ugostiteljske objekte i objekte u kojima se odvijaju društvene aktivnosti na području opštine Srebrenica. Zabranjena mu je i posjeta širem području ove opštine.

Kako se navodi, izrečene mjere zabrane mogu trajati dok za time postoji potreba, a kontrola opravdanosti će se vršiti svaka dva mjeseca.

U slučaju da optuženi prekrši neku od izrečenih mjera zabrane, prema njemu se može odrediti mjera pritvora. (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE