• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radnici "Oslobođenja" u generalnom štrajku

Zaposleni u Novinsko-izdavačkom i štamparskom preduzeću "Osobođenje", njih 260, stupili su danas u generalni štrajk u svim poslovnicama u RS.

 Radnici "Oslobođenja" u generalnom štrajku Izvor: MONDO

Predsjednik Sindikata tog preduzeća Predrag Šobot rekao je novinarima da su radnici "Oslobođenja" stupili u generalni štrajk nakon štrajka upozorenja u kojem poslodavac nije odgovorio na zahtjeve radnika.

Zaposleni su tražili isplatu 16 zaostalih plata, rješavanje statusa zaposlenih i povezivanje radnog staža, istakao je Šobat.

On je ocijenio da je pokretanje stečaja u ovom preduzeću nepovoljno za radnike i dodao da će Sindikalna organizacija "Oslobođenja" u toku dana proslijediti pismo generalnom direktoru preduzeća u Banjaluci Zdravku Goluboviću, u kojem će zahtjevati da dođe neko od odgovornih ljudi iz beogradske kompanije "Delta".

Kompanija "Darta trgovina" iz Banjaluke u procesu privatizacije 2006. godine kupila je većinski paket akcija "Oslobođenja", dok je "Dartu" 2008. kupila beogradska kompanija "Delta".

Nakon toga, kompanija "Delta" je otpustila sve zaposlene radnike u "Darti", osim direktora, tvrdeći da je vlasnik "Oslobođenja" kompanija "Darta" koja više ne postoji, a ne "Delta".

Kompanija "Delta" je polovinom ove godine donijela odluku da proda "Dartu", a samim tim i "Oslobođenje" i od tada su u pregovorima sa Fabrikom duvana Sarajevo.

(Tanjug/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE