• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Banjaluka dobija golf teren?!

Golf teren sa svim pratećim sadržajima trebao bi da se počne graditi sljedeće godine na lokaciji kasarne u Zalužanima, piše banjalučki "Fokus".

 Banjaluka dobija golf teren?! Izvor: MONDO

Predsjednik novoformiranog Golf kluba "Banjaluka" Aleksandar Bijelić kaže da je završen idejni projekat za ovaj klub, sa svim pratećim sadržajima, kao što je bazen, teretana, klupske prostorije, teniski teren, prodavnica golf opreme i restoran.

"Poslali smo ga svim relevantnim institucijama, a njihovi komentari za sada su ohrabrujući. Takođe, predložili smo da se teren za golf gradi u Zalužanima, jer se u blizini nalazi aerodrom, kao i nekoliko brda koja su neophodna za ovaj sport", istakao je Bijelić, te dodao da su komentari svih ustanova na području grada kojima su uputili prijedloge o mogućoj lokaciji za golf teren bili više nego pozitivni.

Vrijednost radova na izgradnji terena za golf je oko 3.500.000 maraka - naglasio je Bijelić i dodao da su oni taj novac već obezbijedili, te željno iščekuju da počnu s radovima.

"Od Narodne skupštine RS već smo dobili dopis u kojem su podržali naš prijedlog. I druge institucije su uz nas, ali njihove konkretne odgovore očekujemo za nekih mjesec dana. Naša procjena je da ćemo početkom sljedeće godine dobiti sve potrebne saglasnosti kako bi polovinom godine mogli počneti s gradnjom terena za golf", objasnio je Bijelić.

Istakao je da je za bavljenje golfom potrebno imati samo želju i volju. Bijelić tvrdi da nije tačno da je golf sport samo za bogate.

"Kompletna oprema za golf košta oko 800 maraka, a više od toga košta oprema za skijanje", naglasio je Bijelić.

Golf klub "Banjaluka" će se, kaže on, samofinansirati, neće ništa tražiti od Grada ili države.

Iz Turističke organizacije grada Banja Luka ističu da bi sport kao što je golf sigurno obogatio turističku ponudu krajiške ljepotice.

"To je sigurno dobar potez, jer na području našeg grada ne postoji teren za golf. Takav sadržaj osvježiće ponudu u našem gradu za turiste, posebno za one koji se profesionalno ili rekreativno bave ovim sportom", istakao je Mladen Šukalo, samostalni stručni saradnik Turističke organizacije Banjaluka.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE