• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hrvatska može završiti pregovore s EU početkom 2009.

Hrvatska može završiti pregovore o članstvu s Evropskom unijom početkom 2009, ocenio je predsednik Evropske komisije Žoze Manuel Barozo.

 Hrvatska može završiti pregovore s EU početkom 2009. Izvor: MONDO

Hrvatska može završiti pregovore o članstvu s Evropskom unijom početkom 2009, ocenio je predsednik Evropske komisije Žoze Manuel Barozo na konferenciji o zapadnom Balkanu u Evropskom parlamentu, dodavši da će EK tokom ove godine izneti vremenski raspored za dovršenje pregovora s Hrvatskom.

Evropska unija će u novembru predstaviti vremenski raspored za tehnički završetak pregovora 2009. ako Hrvatska ispuni određeni broj uslova, rekao je Barozo i ocenio da bi to moglo biti već u prvoj polovini 2009, odnosno pre kraja sadašnjeg mandata EK.

On je istakao da je EK u stalnom kontaktu s hrvatskim vlastima, a on lično s premijerom Ivom Sanaderom, dodavši da će biti srećan ako bude moguće napraviti napredak s Hrvatskom, ne samo zato što je to važno za Hrvatsku nego i zato što bi to mogao biti signal celom zapadnom Balkanu.

Barozo je rekao da do kraja juna Hrvatska mora predati sve kriterijume za otvaranje poglavlja, što uključuje restrukturisanje brodogradnje, reforme sudstva i institucija i borbu protiv korupcije, kao i sve obaveze koje proizlaze iz Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju i obezbediti hitan i veliki napredak u upravljanju sredstvima iz evropskih fondova.

(www.mtsmondo.com/Tanjug)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE