• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rast profita Telekoma Srpske u 2007.

Rast profita u 2007. godini 10. odsto. Povećan broj korisnika fiksne i mobilne telefonije i Internet usluga.

 Rast profita Telekoma Srpske u 2007. Izvor: MONDO

Kompanija "Telekom Srpske", u kojoj je "Telekom Srbija" vlasnik 65 odsto kapitala, ostvarila je prošle godine prihod od 391,3 miliona konvertibilnih maraka, dok su rashodi iznosili oko 303 miliona, izjavila je izvršni direktor za finasije Jasmina Lopičić.

Ona je, na konferenciji za novinare u Banjaluci, izjavila da je lane ostvarena bruto dobit u iznosu 88,1 milion KM, što je 10 odsto više nego u 2006.

Ocenivši poslovanje "Telekoma Srpske" u prošloj godini kao uspešno, generalni direktor Predrag Ćulibrk je rekao da kompanija stalno širi i razvija usluge, čime se iz dana u dan povećava broj korisnika, kako u mobilnoj, tako i u fiksnoj telefoniji.

Ćulibrk je rekao da "Telekom Srpske" sada ima više od 1,3 miliona korisnika, od čega su oko 360.000 korisnici fiksne telefonije, više od 950.000 korisnika mobilne telefonije (m:tel) i oko 45.000 korisnika Internet usluga.

Ćulibrk je naglasio da je prošle godine zabeležen rast broja korisnika mobilne telefonije u Republici Srpskoj za 51 odsto.

U Federaciji BiH lane je broj korisnika mobilne telefonije povećan sa 10.000 na 120.000, rekao je Ćulibrk i dodao da pokrivenost teritorije BiH mobilnom mrežom m:tel iznosi oko 85 odsto.

Prema njegovim rečima, tokom ove godine počeće realizacija planiranih projekata na poboljšanju kvaliteta pristupnih mreža, kao osnove za pružanje usluga širokopojansog pristupa Internetu.

U planju je i širenje distributivne mreže i otvaranje novih prodajnih mesta u Sarajevu i Zenici i u nekim drugim delovima Federacije BiH, rekao je Ćulibrk.

(Tanjug/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE