• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Titovi omladinci u Skoplju, godina 2008.

Članovi "Titovih levih snaga" održali su u Skoplju svoj prvi kongres, koji je okupio poslednje Titove omladince koji danas imaju 65 do 80 godina.

 Titovi omladinci u Skoplju, godina 2008. Izvor: MONDO

Na skupu se vijorila jugoslovenska zastava sa petokrakom, a odeću "omladinaca" su krasile medalje i odlikovanja koje su dobili u vreme Tita.

"Za mene Tito znači puno. Ja sam bio poslednji omladinac koji je nosio njegovu štafetu odavde iz Beograda kada sam imao 17 godina", rekao je jedan od članova Titovih levih snaga Slobodan Conev.

Njegov kolega Antonio Nedelksovski ocenio je da je Tito imao veliki značaj još od početka rata 1941. godine u kojem je i on učestvovao pod direktivom SKOJ-a.

Većina smatra da je Titovo vreme bilo bolje od današnjeg, između ostalog i zato što su "obrazovanje i zdravstveni pregledi bili sasvim besplatni".

Neki od okupljenih Titovih omladinaca, kao što je Samet Aguši, smatraju da "Titove ideje mogu da pomognu da Makedonija danas bude stabilna, siguirna i ekonomski jaka".

Zajednička želja svih okupljenih članova Titovih levih snaga na kongresu jeste "da se bratstvo i jedinstvo ponovo vrati".

(Beta)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE