• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džombić: Subvencije manje za 20 miliona KM

Radnom verzijom ekonomske politike Vlade RS za naredne godinu predviđeno 60 miliona KM za subvencije poljoprivredi.

 Džombić: Subvencije manje za 20 miliona KM Izvor: MONDO

To je za 20 miliona KM manje u odnosu na 2010. godinu, izjavio je Srni ministar finansija Republike Srpske (RS) Aleksandar Džombić.

On je dodao da je na javnoj raspravi o Ekonomskoj politici za 2011. godinu u Banjaluci predloženo da se na ruralni razvoj, za koji je potrebno oko 20 miliona KM, stavi moratorijum u sljedećoj godini i da se finansira iz kreditnih sredstava Evropske investicione banke i Svjetske banke, te iz jedinica lokalne uprave.

"Time bi ovih 60 miliona išlo direktno u proizvodnju i kao podrška kapitalnim ulaganjima samih poljoprivrednih proizvođača. Sa ovim iznosom poljoprivredni proizvođači ne bi dobili ništa manje sredstava nego što su dobili u ovoj godini, samo bi ruralni razvoj preusmjerili na druge izvore", pojasnio je Džombić.

Predsjednik Udruženja poljoprivrednih proizvođača RS Vladimir Usorac rekao je Srni da smatra da je 60 miliona KM malo, ali da traži da se poljoprivrednicima ne obećava više nego što se može ispuniti, već da obećano bude i isplaćeno.

"Naglasak smo dali na kapitalna ulaganja u poljoprivredu, jer bez kapitalnog ulaganja ne idemo prema EU, već se vraćamo nazad", smatra Usorac.

On je dodao da su na raspravi izneseni i problemi granične policije, trgovinskih lanaca, problem pristupa finansijskim sredstvima, te problem komecijalnih i nekomercijalnih gazdinstava koja sada treba da se razdvoje.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE