• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Budžet Srpske ojačan za 13 miliona KM

U budžet RS za proteklih 11 mjeseci od igara na sreću uplaćen je prihod od 12 miliona KM, a do kraja godine očekuje se još milion.

 Budžet Srpske ojačan za 13 miliona KM  Izvor: MONDO

To je za oko 32 odsto više nego u prošloj godini, izjavio je direktor Republičke uprave za igre na sreću Zdravko Milićević.

"Srpska je jedina u okruženju u ovoj godini imala povećanje prihoda od igara na sreću zbog uređenije te vrste tržišta, u kojem je van kontrole samo pet odsto priređivača igara na sreću", rekao je Milićević Srni tokom današnje prezentacije projekta "Centralni računarski sistem za onlajn nadzor igara na sreću".

Prema njegovim riječima, osnovni cilj tog projekta jeste potpuna kontrola svih priređivača igara na sreću, odnosno kontrola tokova novca, uplata, isplata i svega što se dešava kada je riječ o priređivačima igara na sreću.

"Riječ je o onim priređivačima koji organizuju kladioničke igre, igre putem automata, internet igre", naveo je Milićević.

On je istakao da taj projekat predviđa stvaranje još boljeg ambijenta koji će priređivačima igara na sreću omogućiti lakše poslovanje, kao i to da ne budu "zakinuti" načinom oporezivanja.

"Želimo izbjeći paušalno oporezivanje, a kontrolom svih priređivača igara na sreću imaćemo relevantne podatke koji će nam poslužiti da ubuduće možemo ići sa prijedlozima za izmjenu i dopunu sadašnjih zakonskih rješenja o načinu oporezivanja priređivača igara na sreću", naglasio je Milićević.

Uvođenje ovog projekta je bila ujedno i zakonska obaveza Republičke uprave za igre na sreću.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE