• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vlada Kantona Sarajevo prelazi na Mtel: Razdvojili tendere za mobilnu i fiksnu telefoniju

Autor Dušan Volaš

Premijer, ministri i službenici Vlade Kantona Sarajevo ubuduće će koristiti mobilnu telefoniju telekom operatera "M:tel" Banjaluka čiji je većinski vlasnik Telekom Srbije, a koji je u većinskom vlasništvu Srbije.

 Vlada Kantona Sarajevo prelazi na Mtel: Razdvojili tendere za mobilnu i fiksnu telefoniju Izvor: Fena/ Almir Razić

"Prihvata se preporuka Komisije za ustupanje usluga u postupku javne nabavke usluga mobilne telefonije za potrebe Kantona Sarajevo u 2021. godini i ugovor za predmetnu nabavku dodjeljuje se najpovoljnijem ponuđaču `M:tel`", navedeno je u odluci o izboru najpovoljnijeg ponuđača za usluge mobilne telefonije, koja je donesena 11. marta.

"M:telova" ponuda bila je 51.817 KM i 284.000 minuta, a "BH telekom" 76.654 KM i 1,8 miliona minuta, prenose federalni mediji.

Vlada Kantona Sarajevo je telekomunikacione usluge nabavljala od "BH telekoma", preduzeća čiji je većinski vlasnik Federacija BiH. Ugovori su, uglavnom, dodjeljivani na osnovu pregovaračkog postupka, bez objave obavještenja. U većini slučajeva fiksna i mobilna telefonija ugovorana je u okviru iste nabavke.

U februaru ove godine Vlada FBiH, na čijem je čelu Edin Forto, odlučila se za drugačiji pristup i opredjeljuju se za otvoreni postupak i razdvajaju tendere za fiksnu i mobilnu telefoniju.

"Ugovorni organ može zaključiti Ugovor za predmetnu nabavku usluga mobilne telefonije za potrebe organa Kantona Sarajevo, a u okviru raspoloživih sredstava odobrenog budžeta, procijenjene vrijednosti 110.000 KM bez PDV-a", navedeno je u tenderskoj dokumentaciji.

Mondo, Srna

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE