• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

“AS” vlasnik 84 odsto dionica “Vispaka”

Kompanija "AS" iz Jelaha postala je vlasnik 83,93 odsto dionica kompanije "Vispak" iz Visokog.

 “AS” vlasnik 84 odsto dionica “Vispaka” Izvor: MONDO

Kompanija "AS" iz Jelaha postala je vlasnik 83,93 odsto dionica kompanije "Vispak" iz Visokog nakon zaključenja tender ponude za kupovinu preostalih 61,88 odsto dionica koje su bile u vlasništvu malih dioničara i fondova.

Na osnovu Zakona o tržištu vrijednosnih papira i Zakona o preuzimanju dioničkih društava u Federaciji BiH, te Rješenja o odobrenju tender ponude od Komisije za vrijednosne papire FBiH, kompanija "AS" Jelah je 15. decembra dala obaveznu tender ponudu za kupovinu 61,88 odsto dionica po cijeni od sedam KM po dionici.

"Kompanija 'AS' Jelah je veoma zadovoljna jer je uspješno završila tender za kupovinu dionica na koji se odazvao 121 dioničar koji su nam prodali ukupno 45,81 odsto dionica. U proteklih mjesec dana smo radnicima 'Vispaka' isplatili tri zaostale plate te radili na rješavanju drugih problema i analizirali poslovanje. Pred nama je sada zadatak da dodatno razvijamo 'Vispakove' brendove poput 'Zlatne džezve', 'Espreso kafe', 'Stampi krema' i drugih, ali i da radimo na povećanju obima proizvodnje i izvoza", rekao je direktor "Vispaka" Rusmir Hrvić.

Kompanija "Vispak" Visoko je prepoznatljiva po najjačim domaćim brendovima, a kompanija "AS" Jelah je jedan od vodećih proizvođača konditorskih proizvoda sa jakom mrežom distribucije i zavidnim stepenom tehničko-tehnološke razvijenosti proizvodnih procesa, saopšteno je iz "Prajm komunikejšnsa", PR agencije "AS" Jelah i "Vispaka”.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE