• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

IRB plasirala preko pola milijarde maraka

IRB RS plasiranjem povoljnih kredita omogućila očuvanje postojećih 28.392 radna mjesta i otvaranje 4.391 novih, piše "Fokus".

 IRB plasirala preko pola milijarde maraka Izvor: MONDO

Investiciono-razvojna banka Republike Srpske zaključno sa 31. decembrom plasirala je 588,17 miliona KM kroz 4 230 odobrenih kredita i još 105,3 miliona KM u hartije od vrijednosti emitenata iz Srpske.

Putem ovih kreditnih linija, Investiciono-razvojna banka Republike Srpske (IRB RS) omogućila je očuvanje postojećih 28.392 radna mjesta, kao i otvaranje 4.391 novih, piše "Fokus".

Najviše sredstava plasirano je u oblast prerađivačke industrije i to 225,7 miliona KM ili 56,7 odsto od ukupno odobrenih sredstava. Slijedi poljoprivreda, lov i šumarstvo sa 54,5 miliona KM ili 13,7 odsto i građevinarstvo s 33,1 miliona KM, odnosno 8,3 odsto ukupno odobrenih sredstava.

Prema namjeni odobrenih sredstava, 62 odsto je investirano u osnovna sredstva, 25 odsto u obrtna, a 13 odsto u refinansiranje postojećih zaduženja, što pokazuje da su preduzeća najviše investirala u modernizaciju i širenje kapaciteta.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE