• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Voda poskupila za 38 odsto

U Banjaluci je od danas cijena vode i kanalizacije za široku potrošnju stanovništva veća za 38,3 odsto, odnosno sa 0,80 KM po metru kubnom na 1,08 KM.

 Voda poskupila za 38 odsto Izvor: MONDO

U banjalučkom "Vodovodu" su izračunali da uz prosječnu potrošnju od šest kubnih metara mjesečno povećanje iznosi 1,68 KM po članu porodice ili 6,72 KM za četvoročlanu porodicu.

"Potrošači koji nisu spojeni na gradsku kanalizacionu mrežu plaćaju uslugu vodosnabdijevanja u iznosu od 0,82 KM. Cijena vode i kanalizacije za ostale potrošače - privreda, mala privreda, privatno preduzetništvo, zanatstvo i društvene djelatnosti - zdravstvo, obrazovanje, sportske, kulturne i vojne ustanove ostaje nepromjenjena", poručuju iz "Vodovoda".

Dosadašnja cijena vode i kanalizacije za široku potrošnju stanovništa od 0,80 KM po metru kubnom u primjeni je od 1. februara 2007. godine, a banjalučki "Vodovod" je u više navrata kroz protekle četiri godine tražio od Administrativne službe Grada saglasnost na povećanje cijena radi obezbjeđivanja dovoljnih sredstava za uredno vodosnabdijevanje.

Iz "Vodovoda" pojašnjavaju da ih u narednom periodu čekaju dodatne finansijske obaveze otplate kredita Svjetske banke koji se koristi za dovršetak izgradnje druge faze fabrike vode, kao i kredita njemačke banke KFW koji se koristi za poboljšanje infrastrukture vodosnabdijevanja i odvođenja otpadnih voda.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE