• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sindikat traži smanjenje marži radi ublažavanja poskupljenja životnih namirnica

Autor Dušan Volaš

Savez sindikata Republike Srpske smatra da bi se smanjenjem marže moglo ublažiti nekontrolisano poskupljenje osnovnih životnih namirnica, nafte i naftnih derivata.

 poskupljenja cijene sindikat Izvor: Envato

Savez sindikata je pozvao Vladu Srpske da preispita Uredbu o ograničavanju marže u prometu robe, a kao razlog tome navode svakodnevna poskupljenja posljednjih nekoliko mjeseci.

Iz Saveza su ukazali na poskupljenja brašna i proizvoda od brašna, mlijeka i mliječnih proizvoda, masti i ulja, mesa i mesnih prerađevina, a ističu i da se od jeseni očekuje novi talas skoka cijena zbog čega smatraju da treba ograničiti maržu.

U Savezu sindikata očekuju da se tako pomogne građanima, odnosno radnicima da bi imali što manje posljedica po kućni budžet i kao i ekonomski položaj zaposlenih.

Savez sidnikata Republike Srpske ističe i da je kao ozbiljan socijalni partner spreman da sjedne za pregovarački sto i zajedno sa Vladom i poslodavcima razgovara o novom povećanju plata.

"Cijenimo da svako povećanje plata povećava potražnju roba i usluga, a samim tim utiče i na rast BDP-a u Republici Srpskoj", naveli su iz Saveza sindikata, te podsjetili na Rezoluciju o sistemu plata u Srpskoj, a koja je usvojena na sedmom Kongresu ovog saveza.

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE