• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"InterLignum" kupuje "Novo Borje" Teslić

A.d. za preradu drveta "Nova Borja" Teslić, koje je u stopostotnom vlasništvu Vlade RS, biće prodat teslićkom "InterLignumu" za 6,3 miliona KM.

 "InterLignum" kupuje "Novo Borje" Teslić Izvor: MONDO

Čeka se saglasnost na tu odluku Vlade RS daju poslanici Narodne skupštine RS na narednoj sjednici.

Obaveza kupca biće da u roku od tri godine u opremu i ostalu infrastrukturu uloži četiri miliona KM i da u tom periodu zaposli 250 radnika na neodređeno vrijeme, te da zadrži registrovanu djelatnost.

Vlada je krajem 2009. godine na dijelu imovine kupljene u stečajnom postupku Drvne industrije "Borja" osnovala akcionarsko društvo za preradu drveta "Nova Borja" Teslić.

Do polovine 2010. godine vršene su pripreme za početak proizvodnje i ulaganja u sanaciju objekata i opreme, u julu je pokrenuta proizvodnja, a u preduzeću su trenutno zaposlena 74 radnika.

Osim "InterLignuma", koji je metodom neposrednog odabira kupca izabran kao najpovoljniji ponuđač, za kupovinu "Nove Borje" bili su zainteresovani "Sabos" iz Sarajeva i "Standard" iz Turbeta koji su nudili po 5.885.000 KM i zapošljavanje 220 radnika, te "Fareks" iz Tešnja koji je nudio 6.350.000 KM i zapošljavanje 200 radnika.

"InterLignum" je na ime garancije ponude uplatio 60.000 KM depozita. Ovo preduzeće, osnovano 2002. godine, proizvodi kuhinjski namještaj, prometuje repromaterijal i vrši usluge u drvnoj industriji. Prema zvaničnim finansijskim izvještajima, za poslednje tri godine "InterLignum" je ostvario ukupan prihod od 42.708.000 KM i dobit od 3.381.000 KM, a zapošljava 75 radnika.
(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE