• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FBiH: Marže na šećer i ulje protiv poskupljenja

Vlada Federacije BiH (FBiH) donijela je odluke o maržama kojima se nastoji zaustaviti dalji rast cijena šećera i ulja.

 FBiH: Marže na šećer i ulje protiv poskupljenja Izvor: MONDO

Donesena je odluka kojom se za šećer utvrđuje najviša veleprodajna marža maksimalno osam odsto na nabavnu i najviša maloprodajna marža od 10 odsto na nabavnu cijenu, te odluku o smanjenju maloprodajne marže na ulje sa sadašnjih 20 na 10 odsto.

Kantonalnim vladama je preporučeno da sa proizvođačima hljeba dogovore cijenu ''narodnog hljeba'' u okviru dodijeljenih količina brašna iz pozajmice, koja će biti implentirana putem federalne Direkcije robnih rezervi, saopšteno je iz federalne Vlade.

Na sjednici je usvojen i zaključak koji se federalno Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva obavezuje da u saradnji sa proizvođačima brašna i hljeba sagleda kalkulacije proizvodnje brašna na bazi jedne tone pšenice, kao i kalkulacije proizvodnje jednog kilograma hljeba, te da na osnovu toga odredi realne proizvođačke cijene hljeba prema tipovima brašna.

Zaključeno je i da će Vlada prilikom planiranja budžeta FBiH povećati izdvajanja za robne rezerve kako bi se omogućilo poduzimanje blagovremenih i efikasnih interventnih mjera na tržištu, te da će hitno obezbijediti interventnu pozajmicu 20.000 tona pšenice iz okruženja.

Pod nabavnom cijenom proizvoda u prometu na veliko, odnosno na malo, koji obavljaju privredna društva, pravna ili fizička lica, podrazumijeva se neto fakturna cijena proizvođača, odnosno dobavljača, uvećana za zavisne troškove.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE