• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dinkić "Mercedesu" predložio saradnju

Mlađan Dinkić razgovarao je u sredu sa predstavnicima kompanije "Mercedes" o saradnji.

 Dinkić "Mercedesu" predložio saradnju  Izvor: MONDO

Delegacija kompanije "Mercedes", na čelu sa generalnim direktorom te kompanije za Srbiju i Crnu Goru Stavrosom Paraskevaidesem razgovarala je sa ministrom ekonomije i regionalnog razvoja Mlađanom Dinkićem o mogućnostima ulaganja "Mercedesa" u Srbiju.

Bilo je reči o mogućnostima ulaganja kako u vidu grinfild investicije, odnosno izgradnje nove fabrike automobila, tako i o mogućoj strateškoj saradnji "Mercedesa" i fabrike FAP iz Priboja u proizvodnji kamiona, saopštilo je Ministarstvo.

Imajući u vidu raniju dugogodišnju saradnju između "Mercedesa" i FAP, Dinkić je delegaciji te kompanije predložio uspostavljanje novog strateškog partnerstva između dve fabrike, po modelu zajedničkog ulaganja, koji je uspešno dogovoren između "Zastave" i "Fijata".

On je naglasio da su uslovi koje je Srbija spremna da ponudi svetskim kompanijama za ulaganja u automobilsku industriju daleko povoljniji od onih koje nude Rumunija, Mađarska, Češka i Poljska i izrazio uverenje da će Srbija u narednom periodu postati centar automobilske industrije u jugoistočnoj Evropi.

Dinkić je delegaciji "Mercedesa" predstavio atraktivne podsticaje, koje naša zemlja nudi svetskim proizvođačima automobila za izgradnju pogona na teritoriji Srbije.

Podsticaji uključuju spremnost da se investitoru za izgradnju nove fabrike automobila obezbedi besplatno zemljište opremljeno neophodnom komunalnom infrastrukturom i status slobodne carinske zone.

Oni podrazumevaju i oslobađanje od poreza na profit, plaćanja lokalnih taksi i poreza u periodu od 10 godina, kao i finansijski podsticaj države u visini do 25 odsto vrednosti investicije za ulaganje od preko 200 miliona evra i zapošljavanje više od 1.000 radnika.

(www.mtsmondo.com/Tanjug)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE