• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Blokade zbog duga UIO prema RS?

RS će blokirati sve procese odlučivanja o fiskalnim pitanjima u BiH, zbog duga UIO prema RS od 70.000.000 KM.

 Blokade zbog duga UIO prema RS? Izvor: MONDO

"Evidentirno je da UIO duguje Srpskoj 70.000.000 KM. To je novac koji obezbijeđuje našu solventnost i likvidnost na dnevnom nivou. Blokiraćemo sve procese odlučivanja o fiskalnim pitanja", rekao je novinarima predsjednik RS Milorad Dodik u Banjaluci.

Dodik je podsjetio da je RS prije tri godine, zbog nemogućnosti da naplati ono što joj pripada, podnijela tužbu sudu, koji još nije riješio to pitanje i napomenuo da je riječ o 13.000.000 KM.

 "Taj novac nije sporan, ali operativno ono što Federacija BiH /FBiH/ uzme i proguta, ne može da vrati, jer je bure bez dna koje nema novca", kaže Dodik i ističe da se iz ovog primjera vidi koliko štete RS ima od bilo kojeg zajedničkog posla na nivou BiH.

Dodik je naveo da FBiH duguje Srpskoj i za isplatu penzija zarađenih u Federaciji.

 "Prije nekoliko dana predsjednik Srpskog građanskog vijeća iz Tuzle rekao je da Srbi koji se vrate u taj grad ponovo odlaze, zato što ne mogu da riješe pitanje statusa u penzionom fondu u FBiH, bez obzira na to što su u pravu. Znači, neko organizovano ne želi da preuzme obaveze", istakao je Dodik.

 On je podsjetio da RS isplaćuje penzije zarađene u FBiH za 26 000 penzionera, što od rata naovamo iznosi više od 500.000.000 KM, dodavši da RS to svakog mjeseca košta 10.000.000 KM.
 Dodik je napomenuo da su mediji puni priča o tome kako Fond PIO ima određene probleme, dodavši da to nije sporno, ali da treba imati u vidu da RS ove ljude ne želi da ostavi na cjedilu.  (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE