• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Polovina: Jafu nije povukla Slovenija, već EU

Jafa nije sa tržišta povučena zbog neispravnosti proizvoda, već se primjedba odnosila samo na kartonsku ambalažu, naveo je Dmitar Polovina.

 Polovina: Jafu nije povukla Slovenija, već EU Izvor: MONDO

Potpredsednik Slovenačkog poslovnog kluba izjavio je da očekuje da će problem sa plasmanom keksa "jafa" na slovenačkom tržištu biti vrlo brzo otklonjen i naglasio da treba objasniti da "Slovenija nema ništa protiv srpskih proizvoda".

"Ja stalno potenciram da to nije izlazak na slovenačko, već na tržište EU. Znači, Slovenija ne izmišlja ni jedan svoj propis, već poštuje propise EU koji su veoma strogi. Ako proizvod srpskih firmi prođe u Sloveniji, to znači da je on prošao u kompletnoj EU. Godinama unazad sam govorio, ako proizvod dođe u "Merkator", on nije došao u "Merkator Slovenija", već u EU i znači da ispunjava sve kvalitete", kazao je Polovina.

"Pristalica sam toga da se sve rješava mirnim putem i da nema potrebe objavljivati previše toga u novinama. Nije to veliki problem i Slovenija nema ništa protiv srpskih proizvoda", naglasio je Polovina.

Potpredsjednik Slovenačkog poslovnog kluba je podsjetio da "jafa" sa tržišta nije povučena zbog neispravnosti proizvoda, već da se primedba odnosi samo na kartonsku ambalažu u koju je pakovana.

Prema njegovim riječima, "ako proizvod ispunjava sve slovenačke uslove, odnosno uslove EU i ima konkurentnu cijenu, nema nikakvog razloga da bilo ko bude protiv".

"Samo treba imati u vidu da je konkurencija ogromna i jaka", podvukao je Polovina.

On je dodao da slovenačka privredna zajednica i Privredna komora Slovenije u Srbiji mogu uvek da pruže stručnu i savjetodavnu pomoć našim preduzećima u vezi sa svim nedoumicama o ispunjavanju standarda u cilju plasmana robe na zahtjevno slovenačko tržište.

Popularna jafa iz Crvenke povučena je ove nedjelje iz svih slovenačkih i crnogorskih prodavnica po nalogu Državnog zdravstvenog inspektorata u Sloveniji i crnogorskog ministarstva zdravlja.

U kompaniji "Jafa” tvrde da nijedan njihov proizvod nije štetan po zdravlje.

Kompanija "Jafa Crvenka" navela je da više od 30 godina uspješno radi na svim tržištima bivše Jugoslavije i za to vrijeme nijedan njen proizvod nije ugrozio zdravlje ili bezbjednost potrošača.

"Apsolutno garantujemo za kvalitet i zdravstvenu ispravnost svih naših proizvoda, jer su procesi kontrole po najstrožijim standardima Evropske unije", saopštila je ta kompanija.

Navedeno je i da su procesi proizvodnje i pakovanja proizvoda iz fabrike "Jafa Crvenka" regulisani najstrožim standardima, tehnološki procesi su stalno praćeni i redovno se obavljaju testiranja svih proizvoda koja su isključivo pozitivna, kako u sopstvenoj tako i u nezavisnim laboratorijama nadležnih institucija.

(Tanjug/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE