• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hljeb ponovo poskupljuje?

Proizvodnja pekarskih proizvoda po sadašnjim prodajnim cijenama nije isplativa, te postoji mogućnost da hljeb u RS ponovo poskupi.

 Hljeb ponovo poskupljuje? Izvor: MONDO

Predsjednik Udruženja pekara RS Saša Trivić rekao je da je cijena brašna posljednjih mjeseci duplo porasla, tako da je zarada pekara svedena na minimum.

"Sadašnja cijena hljeba nije realna, a cijene brašna i dalje rastu. Mi se trudimo da hljeb ne poskupi. Međutim, realno je očekivati, ako se nastave ovakvi trendovi, da ponovo dođe do poskupljenja pekarskih proizvoda", rekao je Trivić.

Trenutno u Srpskoj brašno košta 88 feninga, plus PDV, ali, kaže Trivić, ako poskupi na 95 feninga po kilogramu, bez PDV-a, sigurno će poskupiti i hljeb, pišu ''Nezavisne novine''.

Tomislav Spaić, vlasnik pekare "Artos" iz Trebinja, rekao je da u tom gradu hljeb košta od 1,20 do 1,40 KM, ali da te cijene najvjerovatnije neće ostati nepromijenjene.

"Ne isplati se raditi, a sa druge strane, nema ni narod para. Ne znam još kada ću tačno biti prisiljen na poskupljenje, a čuo sam da i ostali pekari najavljuju da će dići cijene", rekao je Spaić.

Nedavno su iz Ministarstva trgovine i turizma RS saopštili da će, kada se ukaže potreba za intervencijom, početi kontrolisanje cijena u skladu sa odredbama Zakona o regulisanju cijena.

Građani pozivaju da im se pomogne, jer aktuelne cjenovnike finansijski ne mogu da podnesu. Hljeb plaćaju od 1,10 do 1,40, kifle od 0,30 do 0,40, a pletenice od 0,70 do 0,80 KM. I u Hrvatskoj je hljeb prije nekoliko dana poskupio i košta od sedam do osam kuna (1,75 do dvije KM), piše list.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE