• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nema kupca za “Livteks”

Ni na peti javni oglas za prodaju pokretne i nepokretne imovine stečajnog dužnika - Fabrike vunenih tkanina "Livteks" u Livnu nije stigla nijedna ponuda.

 Nema kupca za “Livteks” Izvor: MONDO

Ni na peti javni oglas za prodaju pokretne i nepokretne imovine stečajnog dužnika - Fabrike vunenih tkanina "Livteks" u Livnu nije stigla nijedna ponuda kupaca, iako je ukupna početna cijena imovine preduzeća umanjena za gotovo tri puta - sa 12 na četiri miliona maraka, potvrdio je predsjednik Sindikata radnika "Livteksa" Frano Zoroja.

Zoroja je rekao Srni da je posljednja prodaja "Livteksa" bila najavljena za 10. februar, ali na javni oglas nije stigla nijedna ponuda zainteresovanih kupaca, pa će Skupština povjerilaca ovog preduzeća vjerovatno donijeti odluku da se imovina prodaje parcijalno, odnosno u dijelovima.

Fabrika vunenih tkanina "Livteks" prestala je sa radom u maju 2007. godine zbog višemjesečne blokade žiro-računa uzrokovane nelikvidnošću i nemogućnošću izmirivanja obaveza prema radnicima, dobavljačima, fondovima i bankama, a nakon dugogodišnje agonije pred Opštinskim sudom u Livnu u julu 2009. otvoren je stečajni postupak.

Prije rata ovo preduzeće zapošljavalo je oko 800 radnika, a 2007. godine, kada je prestalo sa radom, oko 80, od kojih većina zbog neuvezanog radnog staža nije u mogućnosti ostvariti pravo na zasluženu penziju.

Iako su mirnim protestnim okupljanjima više puta pokušali izvršiti pritisak na kantonalnu Vladu da se uključi spašavanje preduzeća, svaki put radnici su nailazili na zatvorena vrata.

Stečajni postupak "Livteksa", koji je u toku pred Opštinskim sudom u Livnu, gotovo sigurno će biti okončan likvidacijom, značiće kraj proizvodnje tekstila u livanjskom kraju nakon skoro 60 godina i potpuno gašenje proizvodnje vunenih štofova u BiH.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE