• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RS uvodi kontrolu prodaje mesa

Kupci će tačno znati u kojoj klaonici je zaklana životinja i koliko je meso staro, kaže Ministar poljoprivrede RS Miroslav Milovanović.

 RS uvodi kontrolu prodaje mesa Izvor: MONDO

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske (RS) Miroslav Milovanović izjavio je da je u proceduri izrada pravilnika o deklarisanju mesa koje se prodaje u mesnicama i trgovinama u Srpskoj, tako da će u budućnosti kupci tačno znati u kojoj klaonici je zaklana životinja i koliko je meso staro.

"Na taj način izbjeći ćemo probleme koje sad imamo, u smislu prodaje uvezenog, duboko smrznutog mesa, zaklanog prije godinu-dvije", rekao je Milovanović za "Nezavisne novine" .

Ministar smatra da su mljekari zadovoljni politikom Vlade RS i Ministarstva, u smislu subvencija, i ne plaši se da će poljoprivrednici odustajati od proizvodnje, s obzirom na to da je poskupjelo vještačko đubrivo, ali i gorivo.

Iako nije mogao da kaže da li će poljoprivrednici do proljeća dobiti plavi dizel, on je istakao da je stav Vlade da se ide na uvođenje plavog dizela kao trajne kategorije.

Milovanović je najavio pojačanu kontrolu kod isplate podsticaja za poljoprivrednu proizvodnju da bi bile spriječene eventualne zloupotrebe.

Govoreći o prioritetima rada, on je istakao da se Ministarstvo ne može bazirati na samo jednu oblast, a između ostalog, ima i obavezu da uđe u projekat izgradnje sistema odbrane od poplava. "Na tome se i radi, u toku su pregovori sa bankama, a vrlo brzo će se iznaći neka rješenja", naglasio je Milovanović, ističući da što se tiče poljoprivrede, tu ima mnogo prostora za djelovanje.

Prema njegovim riječima, poljoprivrednom proizvođaču jedini partner treba da bude zadruga, ali tako da ona bude prilagođena uslovima i vremenu.

"To treba organizovati tako da poljoprivredni proizvođač mora da vodi brigu o kvalitetnoj proizvodnji, dok će zadruga edukovati poljoprivrednike da idu u korak s vremenom, u smislu proizvodnje kultura koje su nama potrebne", objasnio je Milovanović, dodajući da sve treba organizovati tako da svaki pedalj obradive površine mora biti iskorišten.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE