• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mekdonalds uskoro i u Banjaluci?

Banjalučani bi uskoro mogli da uživaju u specijalitetima svjetski poznatog lanca restorana brze hrane "Mekdonalds",piše Glas Srpske.

 Mekdonalds uskoro i u Banjaluci? Izvor: MONDO

Predstavnici ove američke kompanije nedavno posjetili grad na Vrbasu kako bi pronašli atraktivnu lokaciju za otvaranje restorana,  potvrdio je i portparol Administrativne službe grada Milenko Šajić.

"S obzirom na činjenicu da skoro svi gradovi, ne samo na nekoliko kontinenata nego i iz susjednih zemalja, imaju i po nekoliko objekata ove čuvene i popularne prehrambene kompanije i ime Banjaluke bi konačno moglo da se nađe na toj listi. Predstavnici "Mekdonaldsa" su izrazili interesovanje za otvaranje svog objekta u našem gradu i nadam se da će ovo obradovati veliki broj ljubitelja brze hrane. Jedino što se u ovom trenutku ne zna je to kada će doći do realizacije ovog projekta ", rekao je Šajić.

On je dodao da su predstavnici američke kompanije obišli grad i zabilježili nekoliko atraktivnih lokacija.

Mada u Administrativnoj službi grada nisu mogli da kažu koja su to mjesta gdje bi "Mekdonalds" pravio svoj objekat, "Glas Srpske" saznaje da je jedna od mogućih lokacija neposredno uz Tržni centar "Merkator" na raskrsnici Aleje Svetog Save i Bulevara srpske vojske, kao i nekoliko objekata u ulici Veselina Masleše, odnosno u Gospodskoj ulici.

Direktor banjalučke Turističke organizacije Ostoja Barašin je istakao da bi dolazak ovog svjetskog brenda na naše tržište samo dodatno obogatio turističku ponudu grada.

Drago nam je što će i Banjaluka kao i drugi svjetski gradovi dobiti ovaj restoran jer je činjenica da to mladi vole iako su svjesni da se ova hrana ne može pohvaliti kvalitetom", kazao je Barašin.

Većina stanovnika Banjaluke mlađe životne dobi, a i oni nešto stariji, smatraju da bi dolazak "Mekdonaldsa" u Banjaluku bio pun pogodak.

"Konačno bi se Banjaluka svrstala na listu svjetskih gradova, i to je najbolji znak da postajemo međunarodni centar. Pored toga, veliki sam ljubitelj njihove hrane, poput duple pljeskavice, volim big mek, fileto fiš, milk-šejk, njihove sladolede... koje sam do sada jela samo u Beogradu. Iako se neću odreći naših tradicionalnih bureka, pita raznih vrsta, ćevapa... ipak će mi prijati obroci iz "Mekdonaldsa",  kazala je Banjalučanka Dragana Vasiljević.

Ima i onih koji smatraju da brza hrana nije preporučljiva jer uzrokuje gojaznost kod ljudi.

"Meni je drago što dolazi "Mekdonalds" jer tako postajemo međunarodni centar. Što se hrane tiče, ja ću ipak radije pojesti ćevape ili domaću pitu nego što ću se odlučiti za kupovinu hamburgera, čizburgera... koji goje. Proizvodi "Mekdonaldsa" su dobri, ali, po mom mišljenju, ne mogu se porediti sa jelima iz naše tradicionalne kuhinje. Međutim, ko voli nek' izvoli", rekao je student Nikola Marić.

"Mekdonalds" je lanac restorana brze hrane koji su 15. maja 1940. godine osnovala braća Dik i Mek Mekdonald otvorivši vlastiti restoran u gradu San Bernardino u Kaliforniji. Lanac se počeo širiti 1954. godine, kada je Rej Krok, oduševljen uslugom u restoranu, predložio braći Mekdonald otvaranje novih restorana. U svijetu postoji više od 30.000 ovih restorana u 122 države. Prvi "Mekdonalds" restoran u Jugoslaviji, ujedno i u centralnoj Evropi, otvoren je 24. marta 1988. godine u Beogradu na Slaviji. (MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE