• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rusi preneli da je usvojen energetski sporazum na Vladi

Ruski elektronski mediji preneli su vest da je na sednici Vlade Srbije utvrđen Predlog zakona o ratifikaciji sporazuma o saradnji Srbije i Rusije.

 Rusi preneli da je usvojen energetski sporazum na Vladi Izvor: MONDO

Ruski elektronski mediji preneli su vest iz Beograda da je na sednici Vlade Srbije utvrđen Predlog zakona o ratifikaciji sporazuma o saradnji Srbije i Rusije u oblasti nafte i gasa, potpisan 25. januara u Moskvi.

Novinske agencije su navele da je Predlog utvrđen jednoglasno, a agencija Itar-Taš je istakla da je, prema protokolu uz Sporazum, predviđena njegova ratifikacija do 25. maja ove godine i da je ''ruska strana taj proces već završila".

"Ratifikacione procedure ruska strana je već obavila", navela je ruska državna agencija.

Itar-Tass je ocenio da će, "sudeći po svemu", odlaganje ratifikacije u Srbiji biti beznačajno, jer se pretpostavlja da će Skupština Srbije, posle izbora 11. maja, prvu sednicu održati u junu, a da sve poliitičke partije zemlje obećavaju da će bez otezanja ratifikovati sporazum.

Odmah posle ratifikacije, "Gasprom" sa srpskim partnerom "Srbijagasom" može da formira zajedničku kompaniju i počne projektovanje trase gasovoda "Južni tok", a ruski koncern dobije pravo da kupi kontrolni paket akcija NIS-a i počne radove na njenoj modernizaciji, naveo je Itar-Tass.

Agencija je istakla da će početak realizacije energetskog sporazuma biti jasan signal za krupne ruske kompanije koje razmatraju mogućnost realizacije velikih investicionih projekata u Srbiji.

Među njima Itar-Tass ubraja "Aeroflot", "Banku Moskve", elektroenergetsku kompaniju "Inter RAO EES".

(Tanjug/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE