• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Osiguranje vozila poskupljuje 20 odsto?

Obavezno osiguranje vozila u RS poskupjeće za 20 odsto, a ovu odluku trebalo bi već u aprilu da donese Upravni odbor Agencije za osiguranje RS.

 Osiguranje vozila poskupljuje 20 odsto? Izvor: MONDO

U Agenciji za osiguranje RS nisu ni potvrdili ni demantovali mogućnost poskupljenja osiguranja automobila, navodeći da će se o tome izjasniti Upravni odbor na sjednici planiranoj za početak aprila, pišu "Nezavisne novine".

"Još nismo odlučili ni za ni protiv. Upravni odbor će u aprilu usvojiti nove cijene i nove tarife, a analizirali smo i prijedloge šta bi značio porast cijena", rekla je direktorka Agencije za osiguranje RS Božana Šljivar, dodajući da još nije bilo riječi o tarifama.

Većina direktora osiguravajućih kuća u RS smatra da cijene osiguranja vozila treba da budu veće jer nisu mijenjane već šest godina, te da je u tom periodu vozni park podmlađen što znači da su i odštetni zahtjevi sve veći.

"Sadašnja cijena ne zadovoljava potrebe osiguravajućih kuća i očekujem da dođe do njenog rasta, a za koliko to je već pitanje matematike", kaže direktor "Nešković osiguranja" Milenko Mišanović.

Direktor "Dunav osiguranja" Saša Čudić rekao je da je on za sniženje osnovne cijene obaveznog osiguranja vozila. "Protiv sam bilo kakvog rasta cijena osiguranja jer je to dodatna otežavajuća okolnost za građane RS, a vozilo je danas potreba. Stanje na tržištu osiguranja je zabrinjavajuće i nesređeno, a veće cijene to neće srediti već će, naprotiv, pogoršati", objasnio je Čudić.

On je ukazao i na problem nelojalne konkurencije, naglašavajući da osiguravajuće kuće osiguranike nagrađuju gorivom ili drugim poklonima. "Ako osiguravajuća društva imaju novca da osiguranicima vraćaju dio sredstava i na taj način stvaraju nelojalnu konkurenciju, rastom cijena će doći do još većeg haosa", upozorava Čudić.

Sekretar Pokreta potrošača RS Dragovan Petrović kaže da će to biti samo još jedan u nizu udara na kućne budžete, te da činjenica da se osiguravajuće kuće međusobno dogovaraju u vezi sa cijenama sve govori o našem tržištu.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE