• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Dajmler" ne pregovara sa "Fijatom" o kamionima

Njemački "Dajmler" demantovao izvještaje po kojima i dalje planira osnivanje udruženja za izradu kamiona sa "Fijat indastrijel".

 "Dajmler" ne pregovara sa "Fijatom" o kamionima Izvor: MONDO

Njemački "Dajmler", najveći proizvođač komeracijalnih vozila na svijetu, u okviru koga posluje i "Mercedes-Benc", demantovao je izvještaje da i dalje planira osnivanje udruženja za izradu kamiona sa "Fijatovom" filijalom "Fijat indastrijel".

"Nema pregovora između 'Fijata' i 'Dajmlera'", rekao je portparol kompanije sa sjedištem u Štutgartu Hajnc Gotvik.

"Menadžer magazin" objavio je da je porodica Anjeli spremna da poveže čitavu kompaniju "Fijat indatsrijel" ili samo filijalu za izradu teških kamiona "Iveko" s partnerima, uključujući i grupu "Dajmler", pozivajući se na Džona Elkana, predsjednika kompanije i nasljednika porodice Anjeli.

"Menadžer" piše da je Elkan spreman da smanji za 30 procenata udio u kompaniji "Fijat indastrijel" kako bi se postigao dogovor sa "Dajmlerom." Portparol "Fijata" odbio je da komenariše pisanje magazina.

Finansijski direktor "Dajmlera" Bodo Iber izjavio je agenciji "Blumberg" ove sedmice da je kompanija, u okviru koje posluju "Frejtlajner" i "Fuzo vozila", još prošle godine prekinula pregovore sa "Fijatom" zbog više otvorenih pitanja, među kojima i "disciplinovan" odnos prema preuzimanju.

Akcije "Fijata indastrijel" porasle su za 44 centa, ili 4,9 odsto na 9,41 evra na berzi u Mulanu, a "Dajmlera 2,5 odsto, na 45,49 evra.

Sredinom decembra "Menadžer magazin" je pisao da bi "Dajmler" mogao da kupi filijalu "Fijata" u kojoj se nalazi proizvođač kamiona "Iveko". Njemači auto-gigant je ranije nudio "Fijatu" 10 milijardi evra za njegovu proizvodnju kamiona i industrijske opreme, ali je italijanska auto "Grupa" tražila između 12 i 13 milijardi evra, tvrdio je list.

"Fijat", šesti evropski proizvođač automobila po prodaji, od početka 2011, formalno je podijelio poslovanje grupacije, na filijalu koja se isključivo baviti izradom automobila i podružnicu "Fijat industrija" u kojoj se nalazi "Iveko" i kompanija CNH, koja izrađuje poljoprivredna i građevinska vozila, motore za privredna vozila i brodove.

(Tanjug)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE