• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Telekom Austrija će razmotriti veću ponudu

"Telekom Austrija" će razmisliti o mogućnosti da poveća ponudu za "Telekom Srbije", kao što to traži srpska vlada, objavljeno je u Beču.

 Telekom Austrija će razmotriti veću ponudu Izvor: MONDO

"Grupacija Telekom Austrija će sada detaljno razmotriti zahtjeve srpske vlade", navedeno je saopštenju.

Vlada Srbije odlučila je ranije u utorak da "Telekomu Austrija" ostavi rok od 15 dana da dopuni dokumentaciju i prilagodi ponudu uslovima za prodaju 51 odsto kapitala "Telekoma Srbija".

Na osnovu analize i preporuke savjetnika za prodaju akcija, Radna grupa Vlade Srbije za prodaju "Telekoma Srbija" konstatovala je da je ponuda koju je dostavila kompanija "Telekom Austrija" nepotpuna, odnosno da finansijski dio ponude ne odgovara uslovima propisanim tenderom.

"Telekom Austrija" podvlači da je njegova ponuda na tenderu za prodaju 51 odsto kapitala "Telekoma Srbija", koja je predata 21. marta, "uslovna" i da je, između ostalog, vezana za odobrenje tržišne komisije i ishod pregovora sa Vladom Srbije o određenim "uslovima za povećanje vrijednosti".

"Značajan dio preduslova predstavlja ostanak "Vip Mobil" u vlasništvu austrijske grupacije", naglasila je portparol kompanije Elizabet Mates.

"Vip mobil" trenutno u Srbiji drži udio od 14 do 15 odsto tržišta mobilne telefonije. Telekom Srbija ima udio od oko 60 odsto.

Nije isključeno da će Vlada Srbije izaći u susret "Telekomu Austrija", a razgovori će svakako biti nastavljeni, najavljuje se u Beču.

"Sve je otvoreno", podvukla je portparol kompanije Mates.

Vlada Republike Srbije odredila je da je minimalna cijena za 51 odsto akcija "Telekom Srbija" 1,4 milijarde evra.

Telekom Austrija ponudio je 950 miliona evra za akcije i 450 miliona evra za investicije, što nije u skladu sa finansijskim uslovima.

Tender je raspisan 20. oktobra 2010. godine i završen 21. marta ove godine, kada je stigla samo jedna ponuda - Telekoma Austrija.

Za bolju ponudu, OTE prodaje dio u Telekomu

Grčka kompanija OTE najavila je u utorak da će svoj udio u Telekomu Srbije prodati ako Vlada Srbije postigne minimalnu cijenu od 1,4 milijarde evra za 51 odsto akcija.

U kopaniji OTE koja posjeduje 20 odsto akcija u Telekomu Srbije, agenciji Beta je rečeno da su pregovori o prodaji srpske telekomunikacione kompanije u toku i da čekaju od Vlade Srbije obavještenje kako taj proces napreduje.

(agencije/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE