• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nafta ispod 105 dolara

Sirova nafta je u srijedu na berzi u Njujorku pojeftinila na ispod 105 dolara za barel.

 Nafta ispod 105 dolara Izvor: MONDO

Novi izveštaj je pokazao veći rast zaliha "tečnog zlata" u SAD prošle sedmice nego što se očekivalo, što ukazuje na mogućnost da rastuća cijena goriva uzrokuje smanjenje tražnje.

Cijena američke "lake" nafte za terminsku isporuku u maju je na Njujorškoj robnoj berzi pala za 24 centa na 104,55 dolara za barel, dok je istovremeno evropska "brent" nafta na Međunarodnoj berzi petroleja u Londonu pojeftinila za 23 centa na 114,93 dolara za barel, prenijela je agencija AP.

Najvažnija energetska sirovina je od 15. februara do danas poskupjela za oko 24 odsto, a investitori su zabrinuti da će više cijene benzina i lož-ulja uskoro smanjiti tražnju u SAD.

Američki institut za naftu je u utorak naveče saopštio je da su zalihe nafte u SAD prošle sedmice porasle za 5,7 miliona barela, dok su analitičari očekivali rast od 2,2 miliona barela. Istovremeno su zalihe benzina pale za 1,9 miliona barela, a zalihe dizela i lož-ulja za 112.000 barela.

U srijedu popodne će sopstveni izvještaj o zalihama energenata objaviti statistička služba američkog Ministarstva energetike.

(Tanjug)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE