• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pljačkaš "Rajfajzen banke" u pritvoru

Osumnjičeni Spasić priznao da je izvršio krivično delo navodeći da je novac izneo iz banke iz intimnih razloga i da nije želeo da ga prisvoji

 Pljačkaš "Rajfajzen banke" u pritvoru  Izvor: MONDO

Istražni sudija Okružnog suda u Kragujevcu Suzana Grujović odredila je pritvor dvadesetdevetogodišnjem Aleksandru Spasiću, službeniku u trezoru regionalne ekspoziture "Rajfajzen banke" u Kragujevcu, zbog sumnje da je u subotu 7. juna iz banke izneo 1.440.000 evra i na taj način izvršio krivično delo pronevera.

"Osumnjičeni je priznao da je izvršio krivično delo i naveo da je razlog zbog kojeg je novac izneo iz banke intimne prirode i da nije želeo da ga prisvoji", izjavila je odmah posle saslušanja Grujovićeva Tanjugu.

Saslušavanje Spasića, koji je stigao u pratnji policije trajalo je gotovo tri sata. Sudija Grujović donela je i rešenje o sprovodjenju istrage.

Okružno javno tužilaštvo u Kragujevcu prethodno je podnelo zahtev za sprovodjenje istrage protiv Aleksandra Spasića i od istražnog sudije zatražilo "da se osumnjičenom odredi pritvor i uradi psihijatrijsko veštačenje", izjavila je ranije Tanjugu portparol tog tužilaštva Marija Mladenović.

Policija je juče saopštila da je na šest različitih mesta na širem pdoručju Kragujevca pronašla zakopanih 1.340.000 evra. Za preostalih 100.000 evra se još traga.

Novac je bio zakopan u neprovidnim kesama, a drveće blizu rupa u kojima se nalazio novac bilo je neupadljivo obeleženo crvenom bojom.

Spasić je uhapšen kasno uveče u subotu 7. juna u kafiću "Trezor".

Kragujevačka policija je Spasića u sud privela uz krivičnu prijavu zbog sumnje da je izvršio krivično delo pronevera, a za to delo predvidjena je kazna zatvora od dve do 12 godina.

Prethodno je istog dana prijavu protiv Spasića podneo direktor regionalne filijale "Rajfajzen banke", zbog sumnje da je u prepodnevnim satima iz glavne blagajne trezora u putnoj torbi izneo evre, dolare i švajcarske franke u ukupnoj vrednosti od 1.440.000 evra.

(Tanjug/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE