• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rusi prodali Amerima fabriku municije u Goraždu

Autor mondo.ba

Američki ACS AGE Holdings Inc. preuzeo je većinsko vlasništvo u preduzeću Pobjeda -Teknolodži iz Goražda, aktivnom u sektoru municije

Američki ACS AGE Holdings Inc. preuzeo je većinsko vlasništvo u preduzeću Pobjeda -Teknolodži iz Goražda, aktivnom u sektoru municije.

Kompanija iz grada Topeka, u državi Kanzas, kupila je 50,0015 odsto udijela u goraždanskom proizvođaču sportske, lovačke i privredne municije, koji je do sada posjedovala ruska fabrika za proizvodnju municije, Uljanovsk, prenio je portal Indikator.

Transakcija u ukupnoj vrednosti 2,65 miliona konvertibilnih maraka (KM), odnosno 1,35 miliona evra, obavljena je na Sarajevskoj berzi.

Pobjeda-teknolodži u prvom polugodištu 2015. ostvarila je neto dobit od 494 hiljade KM, a zapošljava 141 radnika.

Ostali veći dioničari Pobjede su Kadrija Kolić sa 26,5 odsto i Hasan Tafro sa 20,3 odsto udjela u kapitalu.

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

guya

Firma "ACS AGE Holdings, Inc." je registrovana tek 6. juna ove godine. Do tada, ona nije postojala, a to se može proveriti na vebsajtu Agencije za privredne registre savezne države Kanzas, gde joj se nalazi sedište. Ovo je link za izvod iz registra za tu firmu: [link] Ako malo bolje pogledamo, videćemo da je ta firma registrovana preko takozvanog "registarskog agenta", što znači da ona nema sedište u toj saveznoj državi, nema kancelariju tamo, nema direktora, nema zapravo ništa. Ona postoji samo na papiru, a nju predstavlja druga firma koja je izvršila njenu registraciju (takozvani "registarski agent"), a to je firma "National Registered Agents, Inc." (koja ima istu adresu kao i firma koju je registrovala, a koja je kupila većinski udeo u jednoj fabrici municije u BiH, bez da se uopšte zna ko je njen vlasnik).

MONDO REPORTAŽE