• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Recesija obezvrijedila "fensi" stanove Menhetna

Krupni ulagači u najskupljem poslu sa nekretnima u istoriji SAD odustali su od dva ogromna stambena kompleksa u Njujorku.

 Recesija obezvrijedila "fensi" stanove Menhetna Izvor: MONDO

Komplekse su kupili u jeku buma na američkom stambenom tržištu.

110 zgrada i više od 11.000 stanova koji čine Stivesant Taun (Stiyvesant Town) i Piter Kuper Vilidz (Peter Cooper Village) na Manhetnu biće predati kreditorima koji su finansirali 5,4 milijarde dolara vrijednu kupovinu obavljenu 2006.

Cijeni se da ta imovina sada vrijedi 1,8 milijardu dolara.

Grupa vlasnika, predvođena firmama Tišman (Tichman Speyers Properties) i BlekRok (BlackRock Reality), pogođena je slomom tržišta nekretnina i nije u stanju da skupi 16 miliona dolara za uplatu rate koja je dospjela početkom mjeseca.

Predstavnik grupe kaže da je odluka da se kontrola nad naseljima prenese na kreditore jedina moguća alternativa bankrotstvu.

Analitičari kažu da se trenutno u SAD u procesu oduzimanja zbog neplaćanja hipoteke ili bankrotstvu nalazi stambena imovina vrijedna 31 milijardu dolara. I da se očekuje da će biti gore prije nego što bude bolje.

Stambeni kompleks na Manhetnu, koji je toliko veliki da izdaje sopstvene novine, sagrađen je za veterane Drugog svjetskog rata.

Danas ima 25.000 stanovnika koji su bili pokrenuli sopstvenu akciju za preuzimanje 11.227 stanova gdje su dvije trećine pod režimom stabilnih stanarina, daleko nižih od tržišnih.

(Beta)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE