• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uvođenje najsavremenijih tehnologija u Rafineriji Brod

Cilj ruske kompanije "Zarubežnjeft“ je uvođenje najsavremenije tehnologije za preradu nafte i opremanje nove laboratorije u Rafineriji Brod.

 Uvođenje najsavremenijih tehnologija u Rafineriji Brod Izvor: MONDO

Delegacija ruske kompanije "Zarubežnjeft" u razgovoru sa premijerom Republike Srpske Miloradom Dodikom i ministrom industrije, energetike i rudarstva Slobodanom Puhalcem istakla je da im je cilj uvođenje najsavremenije tehnologije za preradu nafte i opremanje nove laboratorije kako bi derivati iz Rafinerije nafte u Brodu zadovoljili najviše standarde u ovoj oblasti.

Predstavnici "Zarubežnjefta" upoznali su premijera Dodika i ministra Puhalca da su Rafinerija nafte u Brodu i Rafinerija ulja u Modriči u 2009. godini ostvarile planirani obim proizvodnje i postigle zadovoljavjući kvalitet naftnih derivata.

Oni su predstavili i plan rada za 2010. godinu, navodeći da je prethodnih dana iz Rafinerije nafte u Brodu upućena na tržište prva količina tečnog sumpora.

Premijer Dodik rekao je da Vlada RS podržava rad Rafinerije nafte u Brodu i Rafinerije ulja u Modriči ističući da ove dvije kompanije zapošljavaju značajan broj radnika, te da je radom Rafinerije nafte znatno smanjen uvoz naftnih derivata u RS, saopšteno je iz Biroa Vlade RS za odnose s javnošću.

Delegaciju "Zarubežnjefta" predvodio je generalni direktor ove kompanije Nikolaj Brunič.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE