• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zarađuje 8,4 miliona evra godišnje!

Najplaćeniji menadžer u Češkoj godišnje "zgrće" 8,4 miliona evra, a od pet najplaćenijih, četvorica su iz rudarskih i energetskih kompanija.

 Zarađuje 8,4 miliona evra godišnje! Izvor: MONDO

Najbolje plaćeni mednažer u Češkoj je generalni direktor rudarske kompanije “New world resorts” Mikloš Salamon sa godišnjim prihodom od 8,4 miliona evra.

Na top listi najbolje plaćenih menadžera češkog nedjeljnika Tiden na drugom mjestu je generalni direktor takođe rudarske kompanije, OKD, Klaus Diter Bek sa godišnjim prihodom od 7,72 miliona evra.

Na trećem mjestu je najbolje plaćeni Čeh, šef elektroenergetskog poludržavnog giganta ČEZ, Martin Roman, s godišnjim prihodima od 4,8 miliona evra.

Među šefove rudarskih i energetskih kompanija koji vode na listi našao se i menadžer iz medija, generalni direktor medijske kompanije CME, koja u Češkoj posjeduje najpopularniju komercijalnu televiziju TV Nova. On godišnje prima 3,6 miliona evra.

Među pet najbolje plaćenih menadžera je još jedan od direktora ČEZ-a, Alan Svoboda zadužen za trgovinu, čiji godišnji prihodi iznose 1,6 miliona evra.

Kod trojice najbolje plaćenih menadžera u češkim preduzećima najveći dio prihoda ne predstavljaju osnovna plata i premije, već program opcija na akcije, odnosno pravo da kupuju određeni broj akcija preduzeća koje vode po fiksnoj cijeni, nižoj nego u vrijeme kada mogu da ih prodaju.

To donosi ogromne zarade, posebno kod ČEZ-a, koji je jedno vrijeme bilježio vrtoglavi rast cijene svojih akcija na berzi.

(Beta)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE