• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MMF: Nema para dok FBiH ne ispuni uslove

Novca iz druge tranše kredita neće biti sve dok vlast u FBiH ne obavijesti MMF da su usvojeni zakoni u federalnom parlamentu

 MMF: Nema para dok FBiH ne ispuni uslove Izvor: MONDO

Sve dok vlast u Federaciji BiH (FBiH) ne obavijesti Međunarodni monetarni fond (MMF) da su usvojeni zakoni u federalnom parlamentu, te da je ispunjeno sve što je potrebno za drugu tranšu kredita, novca neće biti, izjavio je rezidentni predstavnik MMF-a u BiH Milan Suc.

Suc je rekao da onog momenta kada Kancelarija rezidentnog predstavnika primi informaciju da su ispunjeni uslovi i nakon njene provjere ona će biti proslijeđena Odboru direktora MMF-a u Vašingtonu koji odlučuju o drugoj tranši kredita.

"Mi smo zabrinuti zbog odgađanja, jer vrijeme prolazi. Što prije vlasti usvoje potrebne zakone, prije će moći te reforme provesti, jer je to ono što je najbitnije", izjavio je Suc za "Dnevni avaz".

Prema njegovim riječima, usvajanje zakona o platama u FBiH nije uslov iz stendbaj-aranžmana, odnosno nije neophodno da to bude urađeno prije nego što bude isplaćena druga tranša, ali MMF to traži i podržava.

Govoreći o raskidanju aranžmana sa BiH, Suc je rekao da ako se pogleda u istoriju, bilo je slučajeva kada je cijeli program prestao, ali su odluke o odustajanju od stendbaj-aranžmana donosile vlade, a ne MMF.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE