• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija pozajmljuje 50.000 tona pšenice

Srbija će Direkciji za robne rezerve Republike Srpske (RS) pozajmiti 50.000 tona pšenice.

 Srbija pozajmljuje 50.000 tona pšenice Izvor: MONDO

Ovo su se u srijedu u Beogradu dogovorili ministar trgovine Srbije Slobodan Milosavljević i ministar trgovine i turizma Republike Srpske (RS) Predrag Gluhaković.

U dogovoru su učestvovali i ministar poljoprivrede Srbije Saša Dragin i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS Radivoje Bratić.

Ministar trgovine Srbije Slobodan Milosavljević rekao je na konferenciji za novinare poslije sastanka da je za pozajmicu dobijena saglasnost premijera Srbije Mirka Cvetkovića, tako da će Vlada Srbije, čim dobije formalan zahtjev Vlade RS, moći da u roku od sedam dana donese odluku o pozajmici pšenice na godinu dana.

Ministar trgovine RS Predrag Gluhaković istakao je da je na sastanku, kome su prisustvovali i predstavnici direkcija za robne rezerve Srbije i RS, dogovorena kupovina 30.000 tona vještačkog đubriva od proizvođača u Srbiji takođe za potrebe Direkcije za robne rezerve RS.

Kako je objasnio ministar poljoprivrede RS Radivoje Bratić, dogovoreno je da Direkcija za robne rezerve RS od proizvođača u Srbiji kupi đubrivo po najpovoljnijim uslovima, odnosno da izbjegne "zidanje cijena".

Bratić je najavio da će se u naredna dva-tri dana sastati sa proizvođačima vještačkog đubriva iz Srbije, na kome će se dogovoriti o detaljima posla.

Ministri su u srijedu razgovarali i o necarinskim barijerama, koje otežavaju slobodno trgovanje između Srbije i RS.

Ministar trgovine Srbije Slobodan Milosavljević rekao je da je dogovoreno da Srbija i BiH ove godine, kada Srbija predsjedava CEFTOM, zajednički iniciraju da se ti problemi riješe među svim zemljama CEFTE i da se ovaj region istinski pretvori u region slobodnog tržišta, konkurencije i fer tržišne utakmice.

Ministar Gluhaković je rekao da je na sastanku, kada je riječ o necarinskim barijerama, identifikovan problem koji se tiče usporenih procedura na granici između BiH i Srbije u prometu roba.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE