• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Opel" otvara 700 radnih mjesta u Poljskoj

Kompanija "Opel" otvoriće ove godine do 700 radnih mjesta za proizvodnju novog modela "astra IV" u fabrici u Gljivicama na jugu Poljske.

 "Opel" otvara 700 radnih mjesta u Poljskoj Izvor: MONDO

"To se već dugo planira i čitav posao će krenuti do sredine godine," izjavio je za BBC Ulrih Veber, zvanični predstavnik "Opela" koji je evropska filijala američkog "Dženeral motorsa" (GM)

On je dodao da bi ta odluka trebalo da pomogne GM-u da obezbijedi kredite vrijedne milijarde evra, u nastojanjima da "Opel" ponovo počne da posluje sa profitom.

"Opel" je početkom ovog mjeseca saopštio da će uložiti 11 milijardi evra "u novu proizvodnu ofanzivu" u narednih pet godina. Ulaganja u fabriku u Gljivicama su dio plana da "Opel" u naredne dve godine stabilizuje poslovanje.

Fabrika u Gljivicama sada zapošljava 2.500 radnika, 500 manje nego godinu ranije. Zbog recesije, proizvodnja u tom pogonu smanjena je 43,5 odsto, na 96.000 vozila u 2009, sa 171.640 u 2008.

GM, nekada najveći proizvođač vozila na svijetu, odustao je od prodaje "Opela" i odlučio da, uz pomoć vlada u kojima kompanija ima fabrike, postavi na zdrave noge poznatu robnu marku.

U okviru plana restrukturisanja GM je najavio ukidanje 8.300, od ukupno 50.000 radnih mjesta u evropskim pogonima i odlučio da zatvori fabriku u Antverpenu, u Belgiji.

(Tanjug)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE