• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Program razvoja malih i srednjih preduzeća

Vlada RS predstavila program "Panorama" čiji je cilj stvaranje novih radnih mjesta razvojem malih i srednjih preduzeća

 Program razvoja malih i srednjih preduzeća Izvor: MONDO

Ministarstvo industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske (RS) i Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća predstavili su danas nevladinim organizacijama i udruženjima građana program pod nazivom "Panorama", čiji je cilj stvaranje novih radnih mjesta.

Pomoćnik ministra industrije, energetike i rudarstva RS Milan Cvijić naveo je prednost malih preduzeća sa do tri zaposlena i prihodom do 50.000 KM, gdje je brza i jeftina registracija, nizak porez - paušal do 600 KM i pojednostavljen sistem izvještavanja.

"Kakve su prednosti malih preduzeća govori i podatak da su od 29.000 preduzetnika u RS mali čak 27.000", rekao je Cvijić na konferenciji za novinare u Banjaluci.

On je istakao da je mreža za razvoj malih i srednjih preduzeća proširena i na nevladine organizacije koje ubuduće mogu doprinositi napredovanju ove oblasti. Cvijić je napomenuo da su mrežu do sada činili resor za mala i srednja preduzeća pri Ministarstvu, Republička agencija za razvoj, lokalne agencije za razvoj ovih preduzeća i odjeljenja za privredu u lokalnim zajednicama.

"Njihovi predstavnici treba da dobiju odgovarajuće obuke i informacije i da ih onda prenose svojim članovima", istakao je Cvijić.

Direktor Republičke agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća Slobodan Marković rekao je da je cilj prezentacije da nevladine organizacije od opšteg društvenog značaja saznaju za alate i poluge koje je su im na raspolaganju.

"Ključ je da te nevladine organizacije unutar članstva prepoznaju one koji mogu da započnu preduzetnički poduhvat, a Agencija klijentima obezbjeđuje ekspertsku i konsultantsku pomoć kako da generišu najbolji mogući poslovni plan", naveo je Marković.

Prezentaciji, koju je inicirao Kabinet predsjednika RS, prisustvovali su predstavnici Saveza logoraša RS, Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila, Udruženja penzionera RS, Saveza opština i gradova RS, Udruženja amputiraca, Saveza invalida rada RS, Saveza distrofičara RS, Saveza gluvih i nagluvih RS, Saveza paraplegičara i Saveza slijepih i slabodvidih lica.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE