• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Urbanistički zavod RS ne može na tendere

Urbanistički zavod RS više od mjesec ne može da se prijavi kao učesnik ni na jednom tenderu jer nije izmirio svoje obaveze prema Fondu Pio RS.

 Urbanistički zavod RS ne može na tendere Izvor: MONDO

"Dešava se povremeno da ne možemo učestvovati na tenderu, ali to se promijeni čim uplatimo doprinose i izmirimo obaveze. Sad za nekoliko dana očekujemo uplatu doprinosa i isplatu jedne plate, pa bismo od tada mogli učestvovati na tenderima", rekao je v. d. direktora Urbanističkog zavoda RS Slaviša Lukić. za "Glas Srpske".

U Urbanističkom zavodu kažu da to zavisi od toga kada će grad Banjaluka da uplati Zavodu novac za izradu regulacionog plana Šargovac. Oni dodaju da bi uplata 180.000 KM trebalo da stigne na račun Zavoda po dostavi tog plana gradu, ali niko ne zna kada bi to moglo da bude.

Predsjednik Sindikata Urbanističkog zavoda RS Igor Kljajić kaže da će hitno tražiti sastanak sa Vladom RS i sa većinskim vlasnikom Zavoda.

"Vladi RS ćemo poslati novi dopis, jer na onaj iz septembra nije odgovoreno. Tražićemo informaciju da li će Vlada RS kupiti Zavod, jer radnici jedino u tome vide izlaz. Na sastanku sa Jovanom Vidovićem tražićemo isplatu plata i uplatu doprinosa", rekao je Kljajić.

Inspektori Poreske uprave RS od utorka u Zavodu kontrolišu zakonitost i pravilnost plaćanja poreza, dok krim-policija tamo obavlja poslove iz svoje nadležnosti, potvrdila je portparol te uprave Mila Štrkić, dodajući da trenutno ne može ništa da se prejudicira.

Načelnik Uprave kriminalističke policije Gojko Vasić kaže da će policija, ako se otkrije nešto mimo onoga što je u nadležnosti Poreske uprave i UIO BiH, odmah obavijestiti tužioca od koga će u tom slučaju tražiti odobrenje za pretres i izuzimanje dokumentacije.

Portparol UIO BiH Ratko Kovačević kaže da je nalog za kontrolu spreman i da će sa kontrolom započeti čim inspektori Poreske uprave i policije završe svoj dio posla.

"Glas Srpske" objavio je spisak od 174 projekta koje je Urbanistički zavod RS besplatno radio za firme Jovana Vidovića u Banjaluci. List navodi da ukupna vrijednost tih poslova koje je Urbanistički zavod RS besplatno radio za Vidovića iznosi oko pet miliona maraka. Vidović je tako izbjegao plaćanje poreza za te usluge u iznosu od oko milion KM.

Vidović u Urbanističkom zavodu RS ima udio od 48,88 odsto akcija. On je Vladi RS, koja pokušava da Zavod koji je od strateškog interesa za RS vrati u vlasništvo, uputio pismo namjere za prodaju paketa akcija preduzeća u kojem je obavještava da posjeduje 1.037.892 akcije koje prodaje po cijeni od 2,91 KM. U međuvremenu, Vidović je uticao da Skupština akcionara donese odluku o prodaji imovine Zavoda RS, kao i same zgrade Zavoda koja se nalazi u centru Banjaluke.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE