• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dekan najavljje tužbe zbog pada plafona

Dekan Filozofskog fakulteta u Beogradu kaže da će se obaviti uviđaj kako bi se utvrdil oko je odgovoran za pad plafona.

 Dekan najavljje tužbe zbog pada plafona Izvor: MONDO

Dekan Filozofskog fakulteta u Beogradu prof. dr Aleksandar Kostić najavio je da će biti preduzeti svi koraci da se ispitaju okolnosti koje su dovele do obrušavanja plafona u delu tog fakulteta i da će fakultet krivično goniti one za koje bude bilo osnova da to učini.

"Ono što smo videli, to je da ta konstrukcija (plafonska) nije postavljena kako treba, tu je neko uštedeo na izvođenju radova i uopšte ga nije zanimalo što je time ugrozio živote studenata i profesora", rekao je Kostić.

On je podsetio da je radove na adaptaciji dela zgrade fakulteta izvelo preduzeće "PMC inženjering", dok je nadzor obavio Građevinski fakultet u Beogradu.

"Mora da se obavi uviđaj, taj deo zgrade neće biti 'pušten u rad' dok bar tri nezavisne inspekcije ne budu garantovale da je taj deo zgrade bezbedan", naglasio je Kostić.

Filozofski fakultet je, prema rečima Kostića, u poslednjih godinu dana od sopstvenih sredstava puno uložio u bezbednost fakulteta i to što se dogodilo je paradoksalno.

"Uprava fakulteta će sazvati dekanski kolegijum i Savet fakulteta i staviće i svoju odgovornost na probu. Uprava ne beži od odgovornosti, moramo da proverimo da li i dalje imamo poverenje Veća i Saveta fakulteta", dodao je on.

Obrušavanje dela plafona u adaptiranom delu zgrade fakulteta dogodilo se u utorak, oko 18 sati, tokom predavanja za studente sociologije kojih je, prema rečima dekana, u tom trenutku u učionici bilo oko 20 i niko od njih nije povređen.

Fakultet je tokom oktobra 2007. počeo da koristi adaptirani deo zgrade, a radovi na adaptaciji prethodno su trajali oko dve i po godine.

"Moramo sada da dovedemo građevinsku inspekciju da obavi uviđaj i sačini zapisnik, posle toga će nadzorni organ morati da objasni zašto je potpisao to što je potpisao, a potom će Filozofski fakultet da vidi šta će dalje da radi", rekao je Kostić.

(Tanjug/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE