• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dinkić: G17 plus neće podržati ratifikaciju sporazuma

Mlađan Dinkić najavio je da ministri iz G17 plus neće glasati za ratifikaciju energetskog sporazuma sa Rusijom.

 Dinkić: G17 plus neće podržati ratifikaciju sporazuma Izvor: MONDO

Dinkić je na konferenciji za novinare posle obilaska farmeceutske kompanije Zdravlje-Aktavis kazao da pitanje sporazuma sa Rusijom o izgradnji gasovoda Južni tok politizuje narodnjačka koalicija.

"Ne pada mi napamet da podržim tako nešto, posebno kada je u vreme predizborne kampanja i kada je potpuno jasno da se radi o politici. Ne može više politika da se na taj način meša u ekonomiju. Ako oni to urade, onda su potpuno izgubili svaki razum", rekao je Dinkić.

Ministar je ocenio da se pitanje ratifikacije ugovora politizuje kao i pitanje Kosova i autoputa Horgoš-Požega.

"Tražiti zakazivanje raspuštene Skupštine radi ratifikacije usred kampanje, to znači da oni ne brinu o građanima ove zemlje, nego da dobiju neki politički poen", kazao je Dinkić.

Taj posao, kazao je ministar, trebalo bi da uradi nova Vlada Srbije, budući da je do parlamentarnih izbora ostalo još mesec dana.

"Biće neozbiljno ako bilo ko sutra predloži ratifikaciju sporazuma na sednici Vlade, biće to fatalna greška", kazao je ministar, dodajući da odluka neće moći da bude doneta bez glasova ministara iz G17 plus i Demokratske stranke.

On je izrazio uverenje da "naftni deo aranžmana", odnosno dogovor o prodaji Naftne industrije Srbije Gaspromu bez tendera, može u međuvremenu da se popravi.

"Sa Rusima u ovom trenutku može da se pregovora o jeftinijoj isporuci nafte i gasa, o bescerainskom izvozu automobila i o drugim pitanjima", naveo je Dinkić.

Portparol Demokratske stranke Srbije Andreja Mladenović izjavio je da će predlog o upućivanju energetskog sporazuma sa Rusijom na ratifikaciju u Skupštinu Srbije sutra biti na dnevnom redu sednice vlade.

Skupština Srbije je raspuštena 13. marta ove godine. Prema odredbama Ustava raspuštena Skupština može da obavlja samo neodložne poslove.

(www.mtsmondo.com/Beta)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE